DODON, CĂTRE DIASPORĂ: NU CREDEȚI ÎN POLITICIENII CARE VĂ ORGANIZEAZĂ CURSE CHARTER

27.03.2020

 

 

Președintele țării, Igor Dodon, a îndemnat moldovenii care vor să vină acasă cu curse charter din zonele afectate de COVID-19 să nu se lase prinși în capcana șarlatanilor. Șeful statului i-a atenționat că unii așa-ziși politicieni încearcă să facă business pe necazul acestor oameni.


”Sînt foarte mulți șarlatani acum care fac business și bani pe nevoile oamenilor. Biletul la cursele charter este de 200 de euro, dar ei vi-l vînd cu 270 de euro. Nu-i credeți pe tot felul de demagogi și balaboli, care acum încearcă să profite politic de nevoile oamenilor”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii de vineri ”Președintele răspunde”.


Potrivit șefului statului, singura autoritate care autorizează și organizează cursele charter este Comisia pentru Situații Excepționale. Comisia a împuternicit Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene să coordoneze evacuarea cetățenilor Republicii Moldova cu curse aeriene charter. MAEIE va întocmi listele cetățenilor Republicii Moldova care intenționează să revină în Republica Moldova și le va înainta Comisiei propuneri pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova, acordînd prioritate copiilor, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, altor cetățeni aflați în dificultate.


”Nu credeți în politicienii care vă organizează curse charter. Nu fac ei acest lucru. Comisia autorizează aceste curse”, a spus președintele.

 

Igor Dodon susține că autoritățile lucrează acum asupra unor programe de susținere a moldovenilor care au revenit acasă. Pentru aceștia vor fi lansate anumite proiecte de facilitare a inițierii unor afaceri.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.