TURIȘTII VOR PUTEA INTRA ÎN BULGARIA FĂRĂ TESTE PENTRU COVID-19 ȘI FĂRĂ CARANTINĂ

29.05.2020

 

 

Bulgaria au spus cum turiștii se vor odihni în această vară în stațiunile maritime, informează ATOR.


Țara se pregătește să deschidă hotarele cu țările vecine de la 1 iunie, iar de la 15 iunie - cu toate țările UE, scrie ria.ru.

 

Ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, a declarat că Bulgaria negociază intens cu statele care au o situație epidemiologică similară, privind reluarea din 15 iunie a zborurilor charter.

 

Turiștii vor putea intra în țară fără teste pentru COVID-19 și fără carantină: la intrare, străinii vor trebui să completeze o declarație precum că sînt informați cu privire la situația epidemiologică din țară și acceptă toate condițiile. În cazul detectării infecției cu coronavirus, toate costurile pentru tratament vor fi achitate din contul asigurării sau din mijloacele personale ale oaspetelui.


Pentru a menține turismul intern și pentru a atrage călători de peste hotare, Ministerul Turismului din țară a avut o serie de discuții cu municipalitățile stațiunii și cu chiriașii plajelor, dar și a adoptat o serie de schimbări în legile sectoriale.
Ca urmare a acestor măsuri, prețurile pentru șezlonguri și umbrele de pe plaje ar trebui să fie reduse cel puțin în jumătate. În caz contrar, concesionarii plajelor vor primi amenzi între 50 de mii și 100 de mii de leve.

Pe 23 din 132 de plaje din țară, șezlongurile și umbrelele vor fi gratuite, iar pe celelalte plaje prețurile vor varia de la unu la cinci leve.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.