GRECIA VA ÎNCEPE SĂ PRIMEASCĂ TURIȘTII. AFLĂ ÎN CE CONDIȚII POȚI INTRA ÎN ȚARĂ

02.06.2020

 

 

Guvernul elen a anunțat că redeschide treptat turismul începînd cu 15 iunie, mai devreme decît era planificat inițial, și că nu va impune carantină sau teste obligatorii, deși vor fi efectuate aleatoriu teste.

 

De asemenea, a anunțat reduceri de impozite pentru a face vacanțele mai ieftine. Oficialii din Grecia le solicită acum celor din UE să nu-i mai îndemne pe oameni să stea acasă. „Deschidem cu un sistem și mai puternic, pentru că am consolidat resursele în zonele care vor primi cea mai mare parte a turiștilor, pentru a putea face față fiecărui posibil eveniment”, a spus ministrul turismului, Harry Theocharis, într-un interviu pentru Politico. Theocharis a spus că o vacanță de vară e necesară, după pandemia de coronavirus, și că Grecia este pregătită să ofere această vacanță „fără a pune cetățenii și oaspeții în pericol”. Ministrul nu vrea ca liderii UE să le mai spună oamenilor să rămînă acasă.

 

„La nivel european, această tactică nu are sens.

 

Europa ar trebui să se considere o entitate”, spune ministrul. Au existat și voci critice față de anunțul Greciei de a redeschide turismul, pe motiv că e prea riscant, în condițiile în care în Europa se înregistrează în continuare decese din cauza COVID-19. Pentru mulți greci, însă, supraviețuirea economică depinde de turism, în condițiile în care a cincea parte din PIB-ul țării vine din turism, iar unul din patru greci lucrează în acest domeniu. În perioadele de vîrf ale sezonului turistic, această cifră urcă la 44% din totalul angajaților. Theocharis spune însă că cei îngrijorați de riscuri au subestimat măsurile luate de guvernul elen, deoarece țara își va deschide granițele pentru început doar turiștilor veniți din țările care primesc undă verde de la epidemiologi și de la Agenția pentru Siguranța Aviației din UE.

 

Grecia va relaxa restricțiile din 15 iunie, primind turiști din aproape toată lumea, cu excepția a 35 de țări considerate cu „risc ridicat de transmitere” de către AESA. Pasagerii din aceste țări - care includ Franța, Marea Britanie, SUA, Spania, Italia, Belgia, India și Africa de Sud - vor fi în continuare supuși testelor obligatorii pentru COVID-19 și măsurilor de carantină la sosire.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.