ESTE NEVOIE DE UN CERTIFICAT CU TEST LA CORONAVIRUS PENTRU A INTRA ÎN RUSIA

01.07.2020

 

 

Rusia va examina problema necesității prezentării certificatului cu test la coronavirus pentru intrarea în țară a cetățenilor străini sau pentru obținerea vizei rusești, transmite Noi.md.


După cum a declarat într-un interviu pentru publicația rusă "Kommersant" șeful MAE RUS, Evghenii Ivanov, acum se poate spune cu siguranță că decizia privind deschiderea hotarelor va fi luată de Consiliul Coordonator de pe lîngă guvern pentru combaterea răspîndirii noii infecții de coronavirus pe teritoriul Federației Ruse, cu luarea în considerare a opiniei "Rospotrebnadzor", în competența căruia se află inclusiv identificarea măsurilor care vor contribui la prevenirea re-importului în Rusia infecției de coronavirus din străinătate.

 

Cu toate acestea, ce măsuri pot fi prevăzute în acest context, este deja o întrebare pentru specialiștii-epidemiologi.

 

"Din partea noastră, noi vom urmări cu atenție poziția Organizației Mondiale a Sănătății, precum și experiența corespunzătoare a altor țări, analizînd acele decizii care vor fi luate de autoritățile competente ale acestora", a declarat șeful adjunct al MAE al Federației Ruse.

 

El a menționat că într-adevăr, în mod preliminar, unele țări au anunțat deja că pentru a intra pe teritoriul lor străinii vor trebui să prezinte acum un certificat privind lipsa infecției de coronavirus.


"Dacă ipotetic e să presupunem posibilitatea de a introduce măsuri similare în Rusia, atunci acest lucru va necesita simultan determinarea formatului acestui certificat, termenul de valabilitate, autoritățile abilitate să elibereze un astfel de certificat, verificarea prezenței acestuia și așa mai departe", a subliniat Evghenii Ivanov.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.