RUSIA VA SIMPLIFICA CONDIȚIILE DE CĂLĂTORIE PENTRU RUDELE CETĂȚENILOR RUȘI

07.07.2020

 

 

Rusia intenționează să simplifice condițiile de călătorie pentru rudele apropiate ale cetățenilor Federației Ruse din rîndul cetățenilor străini.


Despre aceasta a anunțat interfax.ru, menționînd că Moscova examinează acum posibilitatea de perfectare a vizelor multiple private pe termen lung pentru cetățenii străini, care sînt rude apropiate cu cetățeni ai Federației Ruse, dar, de asemenea, va deshide gratuit vize ruse pentru cei care de la mijlocul lunii martie nu au putut vizita Rusia din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Despre acest lucru a anunțat ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Federației Ruse, Secretarul de stat Evghenii Ivanov într-un interviu publicat pe site-ul ziarului "Kommersant", transmite Noi.md.


"Ne-ar plăcea să simplificăm condițiile de călătorie în Rusia pentru cetățenii străini care sînt rude apropiate ale cetățenilor Federației Ruse. Acum, Ministerul lucrează la proiectul de lege, care prevede posibilitatea de a le emite vize multiple private pe termen lung, în baza cererii în scris, rudele lor apropiate - cetățeni ai Federației Ruse. Astfel, este exclusă necesitatea efectuării invitațiilor prin intermediul organelor teritoriale ale MAI ale Rusiei", a spus Evgheni Ivanov.

 

Amintim că cetățenii Moldovei nu au nevoie de viză pentru a călători în Rusia. Restricțiile de intrare pe teritoriul Federației Ruse au fost prelungite pînă la 1 august 2020.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.