MOLDOVENII VOR CĂLĂTORI ÎN CONTINUARE FĂRĂ VIZE ÎN UE?

11.07.2020

 

 

Cetățenii Republicii Moldova vor beneficia în continuare de Regimul liberalizat de vize cu statele din Spațiul Schengen, iar autoritățile continuă să îndeplinească condiționalitățile ce au stat la baza liberalizării regimului de vize.


Asta se prevede în cel de-al treilea Raport al Comisiei Europene privind Mecanismul de suspendare a regimului de vize cu Uniunea Europeană, publicat astăzi, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău.

Raportul conţine o evaluare complexă a nivelului de implementare a criteriilor-referinţă aferente regimului fără vize cu UE pentru ţările din Balcanii de Vest şi Parteneriatul Estic.


În perioada 2014-2020, peste 2 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova au efectuat călătorii în statele din spațiul Schengen, înregistrînd în total peste 6 milioane de călătorii.

Potrivit Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex), numărul de refuzuri de intrare constituie în mediu 0.3%, iar numărul cazurilor de ședere ilegală este în mediu de 0.5%.

Posibilitatea de a călători fără viză în UE este deschisă pentru aproximativ 2.5 milioane de posesori ai pașapoartelor biometrice, inclusiv pentru mai mult de 200 000 de cetățeni moldoveni care locuiesc în regiunea transnistreană.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.