TOATE REGIUNILE UCRAINENE AU IEȘIT DIN ZONA ROȘIE DE RĂSPÎNDIRE A CORONAVIRUSULUI

13.05.2021

 

 

Toate regiunile ucrainene au ieșit din zona roșie de răspîndire a coronavirusului și au trecut în zona galbenă și verde – cu risc moderat și scăzut de infecție. Despre aceasta scrie "Страна.uа" cu referire la datele Ministerului Sănătății din țară.


Potrivit medicilor, situația privind răspîndirea infecției în țară s-a stabilizat. Ultimele două regiuni, Mykolaiv și Cherkasy, au fost transferate în zona galbenă pe 13 mai. Din zona verde fac parte Kyiv, regiunile Volyn, Transcarpatia, Kyiv Lviv, Mykolaiv, Poltava, Khmelnitsky și Chernihiv.

 

Conform ultimelor date, în ultima zi, în Ucraina au fost înregistrate 6813 cazuri de coronavirus, iar 19.507 de persoane s-au recuperat. În total, de la începutul pandemiei în țară au fost înregistrate peste 2,1 milioane de cazuri de COVID-19.


Pe 11 mai, Ucraina a înregistrat cea mai mică rată zilnică de infectare din ultimele trei luni — 2.208 de cazuri. La 7 mai, Ministrul Sănătății al republicii, Maxim Stepanov, a declarat că țara a ieșit din cel de-al treilea val al pandemiei.


Cetățenii moldoveni vor putea să intre în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentînd obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină. Сetățenii moldoveni trebuie să prezinte la punctul de trecere a frontierei un rezultat negative al testului COVID-19 efectuat nu mai tîrziu de 72ore de la data traversării hotarului. În lipsa testării menționate aceste persoane vor intra în carantină timp de 14 zile.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.