VOR PUTEA CĂLĂTORI MOLDOVENII ÎN RUSIA ÎN ACEASTĂ VARĂ

10.06.2021

 

 

Nu demult, Rusia a permis intrarea în țară a mai multor categorii de cetățeni moldoveni.


În special, Guvernul Federației Ruse prin decretul său a schimbat regulile de intrare a cetățenilor străini în Federația Rusă și a extins categoriile de rude apropiate din rîndul cetățenilor străini, care pot intra în Federația Rusă (soți, părinți, copii, frați, surori, bunici, nepoți, părinți adoptivi și copii adoptați).


În plus, studenții cetățenii străini pot intra în Federația Rusă în scopul studierii în instituții de învățămînt superior și profesional, dacă organizația educațională, conform listelor formate de aceasta, primește un permis de intrare prin intermediul Serviciului de Stat.

Pentru a intra în țară în baza acestor motive, la trecerea frontierei trebuie de prezentat documente justificative.


Cu toate acestea, Moldova nu este încă inclusă în lista țărilor străine ai căror cetățeni pot călători în Rusia în scopuri turistice.


În acest sens, luînd în considerare scăderea bruscă cazurilor de COVID-19 înregistrate zilnic în Republica Moldova și lipsa interdicțiilor pentru cetățenii ruși să viziteze țara noastră, portalul Noi.md s-a dresat Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova și diplomaților moldoveni la Moscova pentru a obține un răspuns la întrebarea actuală pentru mulți cetățeni din țara noastră: vor putea moldovenii să călătorească în Rusia în această vară, și ce eforturi depun diplomații noștri în acest sens?


Serviciul de presă al MAEIE a precizat totuși că asigurarea liberului acces al cetățenilor moldoveni în Federația Rusă este o decizie suverană a părții ruse.

"Este o decizie suverană a părții ruse, noi nu putem să facem solicitări suplimentare la cele care deja au fost făcute. Fiecare țară își adoptă propriile măsuri de sănătate publică, în contextul epidemiei, la fel cum și noi am impus anumite condiții pentru cei care călătoresc în R.Moldova", a declarat pentru Noi.md purtătorul de cuvînt al MAEIE Daniel Vodă.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.