CETĂȚENII MOLDOVENI VOR TREBUI SĂ AMÎNE VACANȚA ÎN GRECIA

21.06.2021

 

 

În ciuda așteptărilor că luni, 21 iunie, autoritățile elene vor deschide accesul pentru turiștii din Moldova, acest lucru nu s-a întîmplat.


După cum s-a anunțat anterior, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul întîlnirii cu ambasadorul Greciei în România și Republica Moldova, Sofia Grammata, a transmis prin intermediul diplomatului solicitarea către autoritățile elene de a include Republica Moldova în lista statelor care nu sînt membre ale Uniunii Europene, ai căror cetățeni le este permisă intrarea în Grecia.


Problema deblocării călătoriilor în Grecia pentru cetățenii moldoveni a fost, de asemenea, discutată la reuniunea de la Atena dintre delegația Republicii Moldova, condusă de Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Dumitru Socolan, și Ministrul grec al Turismului Hari Theoharis. Atunci s-a spus că Republica Moldova va fi inclusă în perioada următoare în lista țărilor ai căror cetățeni pot călători în Grecia în scopuri turistice.
Potrivit informațiilor Noi.md, următoarea decizie privind deschiderea Greciei pentru turiștii din țările non-UE va fi luată pe 28 iunie.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.