CARE SUNT DOCUMENTELE NECESARE PENTRU CONTROLUL VEHICULELOR LA TRECEREA FRONTIEREI?

21.06.2022

 

 

La controlul trecerii frontierei, alături de documentul de călătorie și permisul de conducere, trebuie să prezentaţi pentru autoturismul pe care-l conduceți, certificatul de înmatriculare valabil al acestuia, precum și asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto valabilă pentru Republica Moldova sau pentru străinătate, după caz.


În cazul mijlocului de transport cu număr de înmatriculare neutru transmis în folosință, se solicită actul care confirmă transmiterea în folosință a vehiculului respectiv.

 

Este posibilă prezentarea la controlul trecerii frontierei a copiilor documentelor necesare pentru circulaţia vehiculelor?

 

La controlul trecerii frontierei este verificată valabilitatea documentelor, fapt pentru care documentul de călătorie, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare valabil al autoturismului, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, trebuie prezentate în original.

 

Este necesară prezentarea unei procuri legalizate pentru a fi permisă trecerea frontierei cu un autoturism înmatriculat pe numele altei persoane?


La controlul trecerii frontierei, nu este necesar să prezentați polițistului de frontieră documente cu privire la modalitatea de deţinere sau folosinţă a autovehiculului (contract, procură, comodat etc), cu excepția autovehiculului cu numere de înmatriculare neutre. Totodată, actele ce confirmă deţinerea în proprietate sau a dreptului de folosinţă asupra mijlocului de transport înmatriculat în alte state, pot fi solicitate de către Serviciului Vamal.

Este posibilă traversarea frontierei de stat cu certificat de înmatriculare provizoriu al autovehiculului?

În baza certificatului de înmatriculare provizoriu nu este permisă traversarea frontierei de stat a mijlocului de transport.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.