ZBORURILE ÎN SPAȚIUL AERIAN AL MOLDOVEI POT FI EFECTUATE ÎN SIGURANȚĂ, ASIGURĂ GUVERNUL

28.02.2023

Guvernul de la Chișinău reafirmă că zborurile în spațiul aerian al Republicii Moldova pot fi efectuate în siguranță, după ce luni, 27 februarie, operatorul aerian Wizz Air a anunțat că își suspendă toate zborurile din și spre R. Moldova începînd cu 14 martie.

Într-un comunicat de presă, compania low-cost și-a motivat decizia de a sista zborurile de pe Aeroportul Internațional Chișinău prin „evoluțiile recente din R. Moldova și riscul ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării”.

Solicitat de Europa Liberă, purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă, a spus că după „analizarea riscurilor, instituțiile statului au stabilit că zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță”.

 

O poziție similară a avut și Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC), care a adăugat, într-un comunicat de presă, că zborurile pot fi efectuate în siguranță „aplicînd o serie de proceduri în acest sens”.

Decizia operatorului aerian Wizz Air de a-și suspenda zborurile a fost una subită, mai spune ACC, care ar fi fost informată de companie printr-un e-mail.

Faptul că Wizz Air a decis să își suspende zborurile a creat incertitudine, spun autoritățile de resort de la Chișinău, avînd în vedere că pe 14 februarie operatorul solicitase aprobarea programului de zboruri pentru sezonul de vară.

 

Compania și-a suspendat zborurile în aceeași zi în care AAC i-a aprobat programul de zboruri pentru sezonul de vară.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.