AMERICANUL CARE A VRUT SĂ OBȚINĂ PAȘAPORT MOLDOVENESC, CĂUTAT DE FBI - CINE ESTE

13.09.2023

 

 

Shawn Andre Scott, deținătorul mai multor cazinouri la Las Vegas, nu a fost singurul american care a aplicat pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova prin Programul cetățenie prin investiții.

 

Și Kevin Robl William a luat aceeași decizie, doar că nu a obținut „pașaportul de aur” pînă în prezent. Numele lui și firma sa apar doar într-un dosar de mare fraudă inițiat la Tribunalul din California de către un mare studiou chinez de efecte vizuale „Base Media”. Compania este cunoscută pentru efectele speciale create pentru filme de renume ca „The Iron Man” și „The Avengers”. Studioul s-a adresat după ajutor și la FBI, iar autoritățile chineze au inițiat o anchetă proprie ce vizează această fraudă.

 

Dosarul depus în 2019 de Kevin Robl în cadrul Programului cetățenie prin investiții din Republica Moldova se află încă la etapa de procesare. Procedura nu a fost finalizată, deoarece americanul nu este de găsit, notează Noi.md cu referire la tv8. Peste 50 de străini și-au cumpărat pașapoarte moldovenești în cadrul programului cetățenie prin investiții, lansat în timpul guvernării lui Plahotniuc și abolit în 2020. O parte dintre aceștia sînt miliardari cu trecut dubios, care și-au perfectat cetățenie moldovenească, pentru a fugi de justiție. Legea privind acordarea cetățeniei prin investiții a fost aprobată în mare grabă de deputații Partidului Democrat în decembrie 2016, chiar dacă expertiza Centrului Anticorupție atenționa asupra unor riscuri majore de securitate.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.