O MOLDOVEANCĂ A REVENIT ACASĂ PENTRU A TRATA GRATUIT COPIII CU DIZABIITĂȚI

22.12.2017
 

O moldoveancă, medic terapeut în Irlanda, s-a întors acasă pentru a trata gratuit 80 de copii cu dizabilitătți printr-o metodă, care încă nu a ajuns în Moldova - Terapia Bowen.


Tatiana Ciubuc va învăța peste 30 de medici cum să folosească terapia revolutțonară, care a cucerit toată Europa.

 

Pe Tatiana Ciubuc am surprins-o la o gradinița din Ialoveni, frecventată de copii cu dizabilități mintale și fizice. Dis de dimineață femeia i-a chemat la o consultație gratuită pe toți părinții, care își aduc micuții bolnavi aici.

Odată expusă teoria Tatiana Ciubuc a trecut la practică – masajul după terapia Bowen. Diferența dintre un masaj obișnuit este că această tehnică re-echilibrează neuromuscular întreg organismul.

 

Tatiana CIUBUC, TERAPEUT: “Prin mișcarile pe care le facem noi, activăm doctorul din interiorul omului. Cînd noi lucrăm impulsurile se duc în creier, se întorc înapoi și corpul se revindică singur.

 

Dupa ce incheie procedurile la gradiniță, Tatiana merge și acasă la unii copii cu dizabilități mult mai severe. Cum ar fi și cazul lui Daniel Condrea.

 

Cristina CONDREA, MAMA: “Deocamdată este ceva nou pentru mine, cred că este spre binele copilului meu.”

 

Tatiana Ciubuc a ales această meserie nu din întamplare. Femeia spune că este bolnavă de epilepsie și pentru că nu exista remediu pentru această maladie, ea a decis să intreprindă diferite măsuri pentru a evita crizele.

Tatiana CIUBUC, TERAPEUT: “M-am schimbat de la bucătar-sef la terapeut Bown. Eu cît pot îmi fac terapie singură.”

 

În cei cîțiva ani de activitate, femeia spune că a reușit să pună pe picioare aproape 300 de pacienți.

 

Tatiana CIUBUC, TERAPEUT: “La Spitalul Neurologic era o fetiță de 16 ani din Ucraina,care nici nu am știut că nu poate merge, pur și simplu am văzut-o că stă în pat și i-am făcut terapie și am pus-o singură să meargă pe coridor/ s-a ridicat și s-a dus/ și mama sa a leșinat.”

 

În Republica Moldova sînt specializați în Terapia Bowen doar trei medici.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.