ITALIA A PRELUNGIT RESTRICȚIILE DE INTRARE ÎN ȚARĂ PENTRU MOLDOVENI

09.09.2020

 

 

Italia a prelungit restricțiile de intrare în țară pentru persoanele care în ultimele 14 zile s-au aflat sau au tranzitat Republica Moldova. De asemenea, a a fost prelungită obligativitatea izolării la domiciliu, pentru 14 zile, pentru persoanele care vin din România sau Bulgaria.


Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat un nou decret care a intrat în vigoare luni, 7 septembrie, prin care sînt prelungite toate măsurile de restricţie adoptate în 10 august, relatează Mediafax.

 

Decizia a fost luată pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămîni. Intrarea în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa, se completează un formular unde se declară domiciliul pentru autorităţile sanitare.

Persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia au obligaţia să se supună testului pentru depistarea noului coronavirus.

 

Purtarea măştii rămîne obligatorie în toate spaţiile închise, dar şi în exterior în intervalul de timp 18.00 – 6.00, acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru.

 

Discotecile şi stadioanele rîmîn închise, iar mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei.

 

Rîmîne interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile s-au aflat sau au tranzitat următoarele țări: Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.