O PLATFORMĂ DE BELVEDERE A FOST AMENAJATĂ LA ORHEIUL VECHI

03.12.2021

 

 

La Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” a fost inaugurată astăzi o Platformă de belvedere. Aceasta a fost amenajată în una din cele mai atractive locații ale Rezervației, oferind o priveliște unică spre defileu și obiectivele turistice ale acesteia, devenind un punct de oprire spontană pentru vizitatori.


Platforma are o suprafață de 38 m2 și o capacitate de 20 de persoane, fiind completată cu o cale de acces pavată, 115 m de balustradă de protecție și sistem de iluminat artistic. De asemenea, pe platformă se regăsește un panou informativ despre patrimoniul cultural al Rezervației „Orheiul Vechi”, realizat în sistemul Braille, destinat nevăzătorilor, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.


Prezent la eveniment, ministrul Culturii, Sergiu Prodan a menționat că fiecare obiectiv turistic național nou trebuie să asigure accesul persoanelor cu nevoi speciale, astfel consolidînd incluziunea lor socială.
”Acest aspect a fost, într-un mod deosebit, remarcat și conștientizat de Organizația Mondială a Turismului, care a încurajat, prin tema Zilei Mondiale a Turismului din 2021, concentrarea asupra turismului pentru o creştere incluzivă (“Tourism for Inclusive Growth”), fiind o oportunitate de a privi dincolo de statisticile din turism şi de a recunoaşte că în spatele fiecărui număr, cifră existentă, de fapt se află un OM”. Sper că pentru reprezentanții din sectorul turistic, respectivul concept de amenajare a platformei de belvedere va servi drept sursă de inspirație și pentru alte activități turistice, pentru a putea asigura un turism cu adevărat accesibil, conservînd în același timp cu responsabilitate moștenirea culturală și resursele naturale existente în Republica Moldova”, a subliniat oficialul.

 

Platforma de belvedere va asigura confortul și securitatea vizitatorilor Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi” pentru a se bucura de peisajul unic al arealului, protejarea și conservarea naturii și a patrimoniului cultural, reducerea apariției potecilor și locurilor de popas haotice și accesul persoanelor cu nevoi speciale la descoperirea culturii naționale.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.