RECOMANDARE CETĂȚENILOR MOLDOVEI: SĂ EVITE CĂLĂTORIILE ÎN PATRU ORAȘE ALE RUSIEI

29.05.2017
Recomandare cetățenilor Moldovei: să evite călătoriile în patru orașe ale Rusiei
 

Cetățenilor Moldovei li se recomandă să se abțină de la călătoriile în orașele rusești: Moscova, Sankt-Petersburg, Kazan și Soci, în perioada de pe 1 pînă pe 12 iulie a acestui an.


 În perioada respectivă, în orașele, numite mai sus, se vor desfășura meciurile Cupei Confederațiilor FIFA 2017. Pe parcursul întregii perioade de desfășurare, înregistrarea străinilor va avea loc în condiții speciale.
Președintele Rusiei Vladimir Putin a emis Decretul de modificare a regulilor de înregistrare a imigraților, a cetățenilor străini pe durata desfășurării evenimentului.


Decretul „Cu privire la particularitățile de aplicare a măsurilor de securitate consolidate pe durata desfășurării în Federația Rusă a Campionatului de Fotbal FIFA 2018 și a Cupei Confederațiilor 2017“, publicat pe site-ul informaților juridice.


„În baza Decretului adoptat de către partea rusă, în această perioadă, toți străinii vor trebui să reușească înregistrarea la Serviciul Federal de Migrație timp de o zi. Dacă nu veți reuși în această perioadă scurtă de timp, s-ar putea ca împotriva dvs. să fie luate sancțiuni administrative, ceea ce poate constitui cauza interdicției de intrare în Rusia“, avertizează Human Rights Center.
Conform decretului, toți cetățenii străini care au trecut frontiera Federației Ruse în perioada 1 iunie-12 iulie 2017 sînt obligați să fie înregistrați timp de 24 de ore


Vă reamintim că cetățenii Moldovei, care au sosit în Rusia, au dreptul să fie înregistrați la Serviciul Federal de Migrației în termen de 15 zile. Cu toate acestea, din cauza emiterii decretului indicat mai sus, ei nu mai au acest drept.
Această măsură se referă numai la doritorii de a pleca în patru orașe ale Rusiei: Moscova, Sankt-Petersburg, Soci și Kazan.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.