”FABRICAT ÎN MOLDOVA” – OBLIGATORIU PE ETICHETELE VINURILOR

16.06.2012
Foto: thelivingwine.com

Statul își propune să încurajeze exportul de vinuri din Republica Moldova. Potrivit unui proiect de lege privind reforma domeniului vitivinicol, pe sticlele de vin care merg la export ar trebui să fie menționat clar că acesta este produs în Moldova, transmite Radio Chișinău.


De asemenea, ar trebui specificată zona din care provine vinul. Proiectul de lege a fost discutat miercuri, 13 iunie, la Comisia parlamentară pentru agricultură.

 

Proiectul de lege respectiv mai prevede că viticultorii și producătorii de vinuri nu vor mai avea nevoie de licență.


Producerea vinului va fi reglementată printr-un cadru legislativ special, mai puțin drastic decît cel privind băuturile alcoolice tari, a declarat Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov.


Republica Moldova a fost împărțită în 4 zone vinicole, care vor avea denumirile protejate.

 

De asemenea, ar urma să fie creat un Oficiu Național al Viei și Vinului, coordonat de 8 membri din partea producătorilor privați și de 3 din partea autorităților. Acest oficiu va promova vinurile exportate, cu specificarea ”Vin Moldova”. El va avea la dispoziție un fond constituit atît din contribuții private și din bani destinați subvenționării agriculturii în Republica Moldova.


Sursa: arena.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.