REGIM SIMLIFICAT DE VIZE

Regimul simplificat de vize presupune posibilitatea cetăţeanului de a călători în baza paşaportului fără necesitatea obţinerii vizei personal la oficiul consular, ci obţinerea acesteia la sosire, în aeroportul din ţara de destinaţie.

 

De asemenea, regimul simplificat prevede posibilitatea scutirii de vize, în cazul cetățenilor care sînt în posesia unei vize valabile eliberate de SUA, Canada, statelor Schengen și UE etc.

Țări

Aplicabilitatea și costul

1 Bosnia-Herţegovina excepție de la perfectarea vizei fac persoanele, care dețin o viză Schengen valabilă și multiplă, viză multiplă eliberată de un stat UE sau permis de ședere în UE / Schengen (sejur posibil de pînă la 7 zile în Bosnia și Herțegovina)
2   Cambodgia la sosire (USD 20)
3 Costa Rica excepţie de la perfectarea vizei fac persoanele care deţin viză valabilă pentru SUA, Canada sau ţară membră a Uniunii Europene
4   Egipt la sosire -variază!!!
5   Iran la sosire- vize turistice pentru 90 de zile la sosirea pe aeroport.
6   Jamaica la sosire (USD 20)
7   Кenya

la sosire (USD 50)

IMPORTANT!  Viza pentru Kenya putea fi obținută la sosire – o atare posibilitate era oferită celor care zburau în Kenya prin aeroportul din Nairobi. Din 2 iulie, regulile s-au schimbat: acum întreaga procedură este mutată pe internet, iar pentru perfectarea actului permisiv este necesară înregistrarea pe portalul de stat ecitizen.go.ke.

 

Următorii pași după înregistrare includ alegerea tipului de viză, completarea cererii electronice și plata taxelor de viză. Solicitarea unei vize trebuie făcută în prealabil, perioada de examinare a cererilor durînd 2-7 zile lucrătoare. Confirmarea vizei va fi trimisă la adresa de email a solicitantului, aceasta va trebui imprimată și prezentată la controlul de frontieră. Inovația va intra în vigoare la 1 septembrie. Înainte de această dată, în perioada de tranziție, viza kenyană poate fi obținută fie prin internet, fie la sosire.

8   Laos la sosire (USD 30)
9

  Liban

la sosire (USD 40)
10

  Macao

la sosire - variază!!!
11 Macedonia excepție de la perfectarea vizei fac persoanele care dețin o viză Schengen tip C cu multiple întrări (sejur posibil de pînă la 15 zile în Republica Macedonia)
12

Madagascar

la sosire (taxă nu se percepe)
13   Maldive la sosire (taxă nu se percepe)
14

  Mauritius

la sosire (taxă nu se percepe)
15   Мozambic la sosire (USD 50)
16   Mexic Excepţie de la perfectarea vizei fac persoanele care deţin viză pentru SUA
17    Nepal la sosire - variază!!!
18   Palau  la sosire (USD 50)
19    Rwanda taxă nu se percepe
20   Sfînta Lucia la sosire - variază!!!
21   Sri Lanka la sosire (USD 25)
22   Statele Federale ale Microneziei la sosire (taxă nu se percepe)
23

  Tanzania

la sosire - variază!!!
24

  Timorul de Est

la sosire (USD 30)
25    Togo la sosire - variază!!!
26   Tuvalu la sosire (taxă nu se percepe)
27   Uganda la sosire - variază!!!
28

  Uniunea Comorelor

la sosire (EUR 70)
29

Andorra

excepţie de la perfectarea vizei fac persoanele care deţin o viză multiplă Schengen (valabilă)