PENTRU CETĂȚENII DIN STÎNGA NISTRULUI

Utilizatorilor portalului Viza.md li se propune un nou e-pod informațional.


În premieră, Viza.md lansează un compartiment informațional dedicat în exclusivitate subiectelor de interes cu relevanță consulară pentu cetățenii de pe malul stîng al Nistrului. Persoanele interesate pot formula întrebări și comentarii, precum și să obțină răspunsuri video prin intermediul portalului Viza.md.


Considerăm că e-podul creat oferă posibilitatea cetățenilor de a fi informați exact despre serviciile cu relevanță consulară de care pot beneficia cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului ceea ce generează o doză de încredere și siguranță utilizatorilor, precum și posibilitatea de a fi mai bine protejați prin intermediul oportunităților informaționale pe care le oferă compartimentele portalului nostru.

 

Video:

img

1. Particularitățile recunoașterii stagiului de muncă din stîngă Nistrului

img

2. Permisul de conducere eliberat în stînga Nistrului poate fi schimbat în unul moldovenesc?

img

3. Automobilul devamat și înregistrat în regiunea stîngă a nistrului poate fi ulterior înregistrat cu numere de înmatriculare moldovenești la Î.S. CRIS „REGISTRU”?

img

4. Problematica transcrierii (schimbării) unui act de stare civilă eliberat în Transnistria

img

5. Există un telefon de contact sau vreo adresă electronică, unde pot fi adresate întrebările referitoare la cazurile de documentare cu acte de identitate a cetățenilor din regiunea stîngă a Nistrului?

img

6. Particularițile documentării cu acte de identitatе moldovenești a cetățenilor din regiunea stîngă a Nistrului.

img

7. Erori comise de către cetățenii din regiunea stîngă a Nistrului în procesul de documentare cu acte de identitate

img

8. Există o linie fierbinte sau centru de apel, unde pot fi adresate întrebări despre obținerea certificatelor de naștere, de căsătorie, etc.?

img

9. Unde se prevede eliberarea plăcuţelor de înmatriculare seria „ab", ce vor fi utilizate de autovehiculele din regiunea transnistreană, care efectuează operaţiuni de transport internaţional de mărfuri şi pasageri?

img

Particularitățile efectelor juridice ale actelor de studii eliberate de către instituţiile de învăţămînt de pe malul stîng al Nistrului

img

11. Condițiile de înmatriculare la instituțiile de învățămînt din Republica Moldova pentru cetățenii din stînga Nistrului

img

12. Despre noile reguli migraționale ale Rusiei si particularitățile de lucru în baza petentei

img

13. Străinul care deţine patenta de lucru, trebuie să respecte anumiți termeni deședere în Rusia?

img

14. Ce norme trebuie respectate în conformitate cu legile fiscale?

img

15. Este nevoie de a obține alte permise suplimentare, în cazul în care persoana deţine permis de ședere temporară în Rusia?

img

16. Spre deosebire de Ucraina și România cetățenii moldoveni care călătoresc în Rusia nu trebuie să prezinte dovada "capacităţii materiale". Această chestiune mai este pusă în discuţie?

img

17. Ce trebuie să ia în considerare cetățeanul RM, verificînd pe site-ul SFM din Rusia, dacă are restricții pentru intrarea în ţară?

img

18. Există oare oportunități de a anula restricțiile privind intrarea în Rusia, înainte de expirarea termenului interdicției aplicate?

img

19. Sfaturi pentru acei care doresc să-şi ridice interdicția privind intrarea în Rusia și asistența pe care o acordă reprezentanța Congresului Diasporei Moldovenești din or. Bălţi

img

20. Pentru serviciile de ridicare a interdicției de intrare în Rusia se achită taxe?

img

21. La examinarea cererii de ridicare a interdicției de intrare în Rusia, există privilegii legale pentru solicitanții care au rude cetățeni ruși sau care locuiesc în Rusia?

img

22. În Rusia este examinată posibilitatea de amnistiere a cetățenilor moldoveni cărora le este interzisă intrarea în ţară?

img

23. Cu ce fel de probleme specifice se confruntă cetățenii noștri din partea stîngă a Nistrului, aflaţi în Rusia și ce asistență li se oferă din partea CDM?

img

24. Despre problema asigurării tuturor categoriilor de migranți moldoveni în Rusia

img
   

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.