„MOLDOVA-GRECIA: NE-AM CUNOSCUT ŞI AFIRMAT ÎN LIBERTATE”

01.09.2011

În contextul aniversării la 27 august 2011 a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă, intenţionează să aducă sărbătoarea moldovenilor şi în Grecia, printr-o serie de evenimente cu caracter economic şi social, cultural, artistic şi de diplomaţie publică.


Proiectul „Moldova-Grecia: ne-am cunoscut şi afirmat în libertate” este un omagiu ţării şi cetăţenilor ei, în cadrul căruia se va face bilanţul realizărilor, analiza obstacolelor întâlnite şi, în acelaşi timp, trasate obiective şi scopuri printr-o privire optimistă spre viitorul integrat în familia Uniunii Europene.


Sărbătorirea jubileului de la proclamarea independenţei, va fi şi un prilej pentru întâlniri cu persoane oficiale din Republica Moldova şi Grecia, cu membrii comunităţii - prin punerea în aplicare a proiectelor „Ambasada vine mai aproape de tine” şi „Ambasadorul vă invită la o ceaşcă de cafea”, prin intervenţii academice şi cenacluri culturale, lansări de noi asociaţii şi cluburi moldo-elene, prezentări şi degustări de vinuri, întâlniri cu presa locală, etc.


În spiritul naţional al solidarităţii, dar şi pentru o mai mare vizibilitate a evenimentului, Ambasada va celebra jubileul de 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, în asociere şi cu implicarea diasporei, asociaţiilor, organizaţiilor şi grupurilor de iniţiativă a concetăţenilor noştri din Republica Elenă.


O selecţie a evenimentelor organizate de Ambasadă în contextul proiectului pentru marcarea a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, va fi disponibilă pe site-ul Ambasadei: www.grecia.mfa.md.


Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă urează tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, oriunde s-ar afla: „La mulţi ani!”.

 

 

Sursa: grecia.mfa.md


 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.