MESE RAFINATE LA PREȚURI ACCESIBILE – O TENDINȚĂ POPULARĂ LA PARIS

16.10.2012
Foto: execdigital.com

Pe piața gastronomică a Parisului devine tot mai popular fenomenul apărut de mai mulți ani în urmă – bucătari celebri deschid restaurante unde pot fi gustate preparate gastronomice la prețuri accesibile. Noua tendință de pe malurile Senei a fost numită "bistronomiya." Localurile combină caracteristicile unui bistro, unde se poate lua masa rapid și relativ ieftin, și ale unui restaurant clasic, unde poate fi comandată o masă de prînz sau cină din mai multe feluri și savura vinuri. Un astfel de restaurant este și cel deschis recent în apropierea muzeului Luvru ”Dame de Pic” ("Dama de pică"). Proprietara lui este titulara unei stele ”Michelin” Anne-Sophie Pic.

 

Stăpîna restaurantului consideră că "înalta calitate a preparării bucatelor nu ar trebui să implice costuri financiare semnificative". La acest restaurant, pentru 50 de euro, pot fi gustate stridii cu piure de conopidă, condimentate cu iasomie, sardine cu praz crocant în sos de ceai sau pui cu floare de portocal.

 

Sursa: travel.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.