AVERTIZARE DE CĂLĂTORIE PENTRU SPANIA

12.09.2019

 

 

Cei care se află sau vor să călătorească în Spania trebuie să știe că în comunitatea valenciană a fost emis un cod portocaliu de vînt şi precipitaţii pînă cel puţin vineri, ceea ce va afecta circulaţia rutieră pe unele autostrăzi.

 

„Regatul Spaniei, Comunitatea Valenciană – Cod portocaliu de vînt şi precipitaţii Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii romîni care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, Comunitatea Valenciană, că Agenţia Meteorologică de Stat - AEMET a emis un cod portocaliu de furtuni şi intensificări ale vîntului, precum şi stare extrem de agitată a apei mării, cu potenţial periculos, pînă cel puţin în data de 13 septembrie 2019, pentru coasta mediteraneeană a Spaniei, astfel: 10 septembrie 2019 – Catalunia şi Insulele Baleare; 11 septembrie 2019 - Comunitatea Valenciană şi Insulele Baleare; 12 septembrie 2019 – Murcia şi sud-estul Peninsulei Iberice”. Surse spaniole mai anunţă că „în ceea ce priveşte vîntul, în special în zona mediteraneană, vor fi rafale puternice pe lina coastei, începînd din data de 10 septembrie 2019 în Catalunia şi Insulele Baleare şi care se vor deplasa în timpul zilelor următoare spre estul şi sud-estul Peninsulei Iberice.

 

Starea mării va fi caracterizată de un vînt cu forţa 7 pînă la 8 şi mare agitată (cu zone de mare foarte agitată în larg). În Comunitatea Valenciană este posibil ca zborurile operate pe aeroporturile internaţionale de la Castelló, Valencia şi Alicante să aibă întîrzieri faţă de orarul normal de decolare / aterizare, sau chiar să fie anulate”. De asemenea, circulaţia rutieră, pe autostrăzile A7 (CV10) Castelló de la Plana - Valencia - Alcoy - Alicante, AP7 Vinaros - Castelló de la Plana - Valencia - Calpe - Alicante, A31 Alicante - Albacete, A35 Valencia - Albacete si A3 Valencia - Madrid, va fi afectată din cauza fenomenelor meteo extreme, mai ales în zonele montane pe care le traversează, în special din cauza precipitaţiilor şi rafalelor violente de vînd dinspre zona montană către mare (în special pentru conducătorii de camioane). Cei care se află în zănă trebuie să fie atenți cînd circulă pe drumurile naţionale şi regionale din zona de cîmpie de-a lungul coastei din sudul provinciei Valencia, situată sub nivelul mării, unde pot avea loc inundaţii şi viituri instantanee, inclusiv cu antrenare de noroi şi fragmente de rocă.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.