APEL CĂTRE DIASPORĂ: AJUTAȚI-I PE CEI PE CARE PANDEMIA I-A ARUNCAT ÎN DRUM

26.03.2020

 

 

Biroul pentru Relații cu Diaspora îndeamnă cetățenii din diasporă să dea o mînă de ajutor conaționalilor moldoveni care au rămas fără acoperiș deasupra capului pe timp de criză.

 

"Cei care aveți un loc de muncă și un acoperiș de asupra capului, bucurați-vă, este un mare lucru, pe care l-ați cîștigat și-l mențineți numai dvs. știți cu cîte eforturi. Dar tot anume pe dvs. am vrea să vă rugăm: ajutați-i pe cei pe care pandemia i-a lăsat fără mijloace de existență și i-a aruncat, practic, în drum. Un pat, un prînz cald, un cuvînt de încurajare sînt, în aceste zile, de neprețuit inclusiv sub aspect moral. 

 

Orice gest uman de sprijin capătă acum semnificație deosebită, pentru că solidaritatea umană în fața pericolului comun se testează în perioade de mari încercări", se arată în declarația Biroului Relații cu Diaspora. Totodată, BRD a îndemnat cetățenii din diasporă să se autizoleze acolo unde sînt la moment, pentru a trece cu bine peste primejdie.

 

"Nu este cel mai bun lucru să dai sfaturi dintr-o parte, dar o facem, repetat, chiar cu riscul de a provoca nemulțumirea unora dintre dvs.: rămîneți acasă, acolo unde vă aflați, autoizolați-vă pînă trece pacostea și aceasta, paradoxal, va fi cea mai eficientă metodă de a-i apăra pe cei dragi"

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.