ÎN 2012, ÎN MOLDOVA VA FI LANSAT PRIMUL SOFT DE MONITORIZARE A MIGRAŢIEI FORŢEI DE MUNCĂ

07.11.2011

Numărul moldovenilor care muncesc legal peste hotare va fi cunoscut de la 1 ianuarie 2012. Acest lucru va fi posibil graţie implementării unui program de monitorizare a fluxului de cetăţeni moldoveni plecaţi la muncă în străinătate.

 

În urma implementării acestui proiect, autorităţile vor obţine informaţii despre condiţiile de muncă, despre angajator sau chiar despre mărimea salariului pe care îl primesc muncitorii moldoveni.

 

"Cu începere de la 1 iulie anul curent s-a început implementarea practică a acestui program, care a fost un soft mult-aşteptat de noi, fiindcă el este destinat anume automatizării activităţilor structurilor noastre", a spus şeful direcţiei tehnologii informaţionale şi comunicare la ANOFM, Andrei Camerzan.

 

După implementare, softul urmează să fie perfectat. Instituţiile naţionale care urmăresc fluxul migraţiei forţei de muncă vor oferi în permanenţă informaţii pentru completarea acestei baze de date.

 

"Absolut toată informaţia în regim electronic noi o capătăm fără să deranjam pe cineva. Avem toate statisticile, câţi catăţeni, când au intrat, cu ce se ocupă, ce fel de profesie", menţionat prim-vicedirectorul general al ANOFM Ştefan Calancea.

 

Pe lângă înregistrarea cetăţenilor moldoveni care lucrează legal peste hotare, programul va înregistra şi numărul străinilor care vor veni să muncească legal în Moldova. Cu toate acestea, programul nu poate monitoriza cetăţenii care vor părăsi ţara ilegal. La moment, softul este testat de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de muncă.

 

Sursa: publika.md

Anonymous
eu

pai de ce sa puna capul la contributie daca moldovenii de peste hotare trimite acasa miloane

7 Dec 2011- 02:28 după amiază
Anonymous
AS SUGERA AGENTIEI FORTEI DE

AS SUGERA AGENTIEI FORTEI DE MUNCA SA NE AJUTE SA GASIM LA NOI ACASA UN JOB,SUNT SIGURA CA SUNTEM CAPABILI DE A FACE ORICE....ASA CUM O FACEM SI PESTE HOTARE PENTRU STRAINI!!!LA CE BUN SA INVESTITI BANI IN ACEST PROIECT...????????

19 Noi 2011- 10:23 după amiază

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.