ÎN CÎTE ȚĂRI POȚI INTRA FĂRĂ VIZĂ CU PAȘAPORTUL MOLDOVENESC

05.03.2016
În cîte țări poți intra cu pașaportul moldovenesc
 

Noul clasament pe 2016 întocmit de compania de consultanţă Henley & Partners arată că cetățenii germani dețin cel mai puternic pașaport din lume, care le oferă acces fără viză în 177 de țări.

 

Indexul international al pașapoartelor a fost elaborat în funcție de libertatea de călătorie oferită la 1 ianuarie 2016 de paşapoartele fiecărei ţări. La întocmirea lui au fost folosite informațiile furnizate de Asociația Internațională de Transport Aerian, care are cea mai mare astfel de bază de date.

 

Astfel, primele trei poziţii sunt ocupate de ţările din Europa. După Germania, care conduce clasamentul, urmează Suedia – ai căror cetățeni pot intra fără viză în 176 de țări. Poziţia a treia este ocupată concomitent de 5 țări din Uniunea Europeană – Finlanda, Franța, Italia, Spania și Marea Britanie – care au convenții de trecere fără viză în 175 de state.

 

Pe locul 4 sunt alte trei țări europene – Belgia, Danemarca și Olanda, dar și SUA.

 

Republica Moldova ocupă în acest clasament locul 52, cedând o poziţie în raport cu clasamentul de anul trecut. Astfel, paşaportul moldovenesc oferă libertatea de a călători fără viză în 101 de ţări ale lumii.

 

Totuşi, chiar dacă ţara noastră a cedat o poziţie în acest rating, în raport cu anul 2015, numărul ţărilor în care moldovenii pot călători fără viză s-a extins, de la 95 de state la 101.

 

Moldova la acest capitol se află înaintea unor astfel de state cum ar fi Ucraina, Belarus, Armenia, Georgia sau Kazahstan.

 

România ocupă locul 21 în acest clasament, cetățenii români putând intra fără viză în 153 de țări.


Indexul complet întocmit de de Henley & Partners îl găsiți AICI.

 

DE MENȚIONAT că conform sursei citate cetățenii moldoveni pot călători în 101 de state fără vize, pe cînd datele oficiale prezentate de autiritățile moldovenești (MAEIE) indică o cifră mult mai mică: 73 de state fără vize.

 

Portalul Viza.md va reveni cu detalii suplimentare la subiect.

 

Sursa: moldova.org

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.