ÎN CADRUL PROGRAMULUI DAR 1+3, PATRU PRIMĂRII VOR PRIMI FINANŢARE

25.06.2020

 

 

Patru primării din raionul Cahul vor beneficia de finanțare în cadrul programului ”Diaspora Acasă Reușește”. Acestea fac parte din cele 42 de proiecte aprobate spre finanțare în cadrul programului DAR 1+3.


Potrivit surselor din Cahul, în satul Manta urmează să fie implementat proiectul „Servicii pentru toți Acasă la MANTA”. În satul Slobozia Mare se va realiza proiectul ce ţine de modernizarea pieței agroalimentare regionale și transfrontaliere din localitate, transmite moldpres.md.

 

De asemenea, în satul Văleni va fi edificat un Centru de sport și agrement, iar în comuna Doina – se va implementa proiectul „Renovarea și dotarea grădiniței locale”, conform ziuadeazi.md.


Modelul de atragere a diasporei în dezvoltarea locală este preluat de Guvernul Republicii Moldova la nivel național prin programul „Diaspora Acasă Reușește 1+3”. Desfășurat în anul 2020 de Cancelaria de Stat, prin intermediul Biroului relații cu diaspora, acesta este dedicat mobilizării potențialului uman și financiar al diasporei pentru dezvoltarea socio-economică locală a țării.

 

Programul „DAR 1+3” are drept obiectiv principal valorificarea potențialului uman și financiar al diasporei în dezvoltarea socio-economică a Republicii Moldova.

 

Acest Program are menirea să consolideze cooperarea dintre Guvern, administrația publică locală, diaspora și partenerii de dezvoltare, oferind autorităților publice locale posibilitatea de a încuraja și stimula implementarea proiectelor, în comun cu asociațiile și membrii diasporei, asociațiile de băștinași, grupurile de inițiativă ale cetățenilor stabiliți în străinătate sau reveniți în țară.

 

Proiectele depuse de autoritățile publice vizează domenii cum ar fi: iluminatul stradal, reparația drumurilor, managementul deșeurilor, infrastructura pietonală, izolarea termică, asigurarea cu apă și canalizare, infrastructura de recreere și sport, reparația obiectelor culturale ș.a.

 

Contribuția Guvernului pentru implementarea proiectelor din anul curent constituie zece milioane de lei.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.