ÎN CAZ DE DIFICULTĂȚI LA OBŢINEREA VIZEI PENTRU MAREA BRITANIE

06.04.2015
 

Începînd cu data de 27.03.2014, solicitanții vizelor britanice trebuie să se adreseze la oficiul Companiei Teleperformance cu adresa: Chișinău, str. Tighina 49/3, of. 54. Agenția pentru Vize și Imigrare a Marii Britanii a contractat Сompania Teleperformance Ltd. pentru a intermedia procedura de examinare a cererilor de viză. Oficiul Сompaniei Teleperformance este deschis între orele 09.00 – 13.00 în fiecare a doua zi de joi pînă la data de 24 aprilie și apoi în fiecare zi de joi (săptămînal) pe timp de vară.

 

Pentru a folosi serviciile Centrului de Solicitare a Vizelor din Chișinău, solicitanții trebuie să achite 59 de lire sterline. Această taxă se va achita suplimentar taxei de viză, în momentul programării online și va acoperi costurile aferente procesului de depunere a cererilor la Chișinău. În cazul neachitării acestei taxe, solicitantul de viză nu va putea face programarea online pentru a depune cererea de viză.

 

Pentru acei care se confruntă cu dificultăți la aplicarea documentelor la Centrul de Vize al Marii Britanii, reprezentat în Republica Moldova de Compania Teleperformance, portalul VIZA.md recomandă următoarele:

 

- depuneţi pachetul de documente pentru viză cît mai curînd posibil, înainte de data plecării şi să nu faceţi cheltuieli nerambursabile, pînă cînd nu veți afla despre decizia luată cu privire la cererea de viză;

 

- solicitanţii care doresc să afle care e statutul cererii lor de viză, pot să apeleze la Serviciul Informaţional Internațional cu plată al Centrului de Vize şi Imigrare al Marii Britanii (UKVI) la telefonul: 8 800 707 2948 sau 00 44 1243 218 151. Costul 1 minut ‒ £ 1.37. O altă posibilitate de a afla despre soarta cererii dvs. e să scrieţi o scrisoare la adresa electronică: ukvisafeedback@tpcontact.co.uk, unde să indicaţi numele şi prenumele solicitantului de viză, numărul pașaportului, data de naștere și numărul cererii de viză, care începe cu GWF.

 

-solicitanții care au depus documentele pot verifica, de asemenea, dacă pașaportul a ajuns la Centrul de Vize on-line pe site-ul:  http://www.tpcontact.co.uk/. Pentru aceasta:

1. Intraţi pe site-ul http://www.tpcontact.co.uk/ sub loghinul solicitantului

2. Faceți click pe "Passport returned on dd/mm/yyyy"

3. Puteţi găsiţi paşaportul necesar după numărul cererii, tastînd Ctrl + F .

 

Preferabil, să comunicaţi despre dificultățile cu care vă confruntaţi la solicitarea vizelor britanice la Call Center-ul MAEIE al Republicii Moldova pentru asistență consulară și sprijin, în caz de necesitate.

 

Call Center

din Moldova - 080090990 (apel gratuit)

din străinătate - +373 22690990

E-mail: callcenter@mfa.md

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.