ÎN CAZUL DEPISTĂRII ÎNCERCĂRILOR DE A INTRA ÎN RUSIA CU INTERDICŢIA APLICATĂ, MOLDOVENII POT FI PEDEPSIȚI CU ÎNCHISOARE DE PÎNĂ LA 4 ANI

10.01.2014
Foto: wordpress.com

7 mii demoldoveni au primit deja interdicție de intrare pe teritoriul Federației Ruse. Acest lucru l-a declarat, ieri, în timpul unei conferințe de presă, președintele Congresului Diasporei Moldovenești, Alexandr Kalinin.

 

Potrivit acestuia, Serviciul Federal de Migrațiune a publicat datele care demonstrează că de la intrarea în vigoare a inovațiilor la legislația imigrației din Federația Rusă unui număr de circa 7 mii de cetățeni ai Republicii Moldova, aflaţi în Federația Rusă le-a fost interzisă intrarea în țară, iar lunar le "este interzisă intrarea" pentru încă aproximativ 200 de moldoveni.

 

Kalinin a făcut apel către lucrătorii migranți, aflaţi în Federația Rusă, să-și legalizeze şederea și să nu încalce legislaţia în vigoare, în conformitate cu care cetățenii străini se pot afla în Rusia doar timp de trei luni.

 

"Din 1 ianuarie cetățenii străini care sosesc în Federația Rusă, trebuie să indice în mod clar scopul vizitei și se pot afla pe teritoriul Federației Ruse doar 90 de zile. În cazul în care se angajează în cîmpul de muncă trebuie să obţină o patentă sau un permis de muncă. Deținătorii de patente ar fi mai bine să plătească impozitul 1000 de ruble (aproximativ 30 dolari) pe lună pentru a putea munci timp de un an în liniște pe teritoriul Federației Ruse. Conaționalii noștri nu trebuie să neglijeze regimul de migrație. În cazul în care în termen de 7 zile după trecerea frontierei cetățeanul nu s-a înregistrat la Serviciul Federal de Migrație, programul interactiv îl subliniază cu "roșu" și acestuia în orice moment i se poate refuza intrarea", ‒ a avertizat el.

 

De asemenea, Kalinin a avertizat că în conformitate cu noile modificări, în cazul depistării tentativei de a intra în ţară cu interdicţia aplicată, cetățeanul poate fi sancționat cu închisoare de pînă la 4 ani.

 

În conformitate cu datele SFM, neoficial pe teritoriul FR se află aproximativ 750 mii de cetăţeni moldoveni, oficial ‒ 550 mii, dintre care "la sfîrșitul lunii decembrie 288 mii se află pe teritoriul FR cu încălcarea legii administrative și de imigrare și acestora le poate fi interzisă intrarea, căci în programul interactiv ei sînt marcaţi cu "roșu". În prezent, 11 servicii din Federația Rusă pot impune o interdicție de călătorie cetățenilor Republicii Moldova.

 

Portalul Viza.md şi-a informat anterior utilizatorii referitor la lansarea e-serviciilor din cadrul Serviciului Federal de Migrațiune din Rusia, care permite cetățenilor străini să determine, dacă le este interzisă intrarea în Rusia.

 

În plus, vă amintim că cetățenii au posibilitatea de a afla mai multe despre cauzele și perioada interdicției, adresîndu-se cu o solicitare la Direcția Generală a Afacerilor Consulare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (adresa: Republica Moldova, Chişinău, str. Mateevici 80, MD - 2009). La rîndul ei, instituţia indicată mai sus, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova va fi în măsură să se adreseze acestor instanţe, pentru a identifica motivele de interzicere a intrării în ţară, precum și informații mai precise cu privire la încălcările regimului de migrație rus, amenzile administrative și perioada de interdicție. Taxa consulară constituie 100 лей. Plîngerea (petiția) depusă pe această problemă va trebui să fie examinată fără plată.


Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.