ÎN GHANA O AMBASADĂ FALSĂ A SUA ELIBERA VIZE

06.12.2016
În Ghana o ambasadă falsă a SUA elibera vize
 

Autoritatile din Ghana au descoperit o falsă ambasadă a SUA ce emitea de zeci de ani vize autentice, dar obținute ilegal.

 

Autoritatile din Ghana au descoperit o falsa ambasada SUA in capitala Accra, condusa de o retea infractionala, ce a emis timp de decenii vize autentice, dar obtinute ilegal, a anuntat Departamentul de Stat american, potrivit Reuters.

 

Pana cand a fost inchisa vara aceasta, falsa ambasada era gazduita de o cladire roz neingrijita, cu un etaj, ce avea un steag SUA arborat in exterior si un portret al lui Barack Obama in interior.

 

„Nu era operata de Guvernul SUA, ci de persoane din cercurile crimei organizate din Ghana si Turcia si de un avocat ghanez specializat in legile penale si ale imigratiei”, a spus Departamentul de Stat intr-un comunicatde presa.

 

Cetateni turci, care vorbeau engleza si olandeza, se prezentau drept ofiteri consulari si desfasurau operatiunea. Investigatorii au descoperit si o falsa ambasada olandeza.

 

Reteaua a emis vize SUA si documente de identificare – inclusiv certificate de nastere -obtinute in mod fraudulos, dar legitime, contra unui pret de 6.000 de dolari, potrivit comunicatului citat.

 

In timpul raidurilor ce au dus la mai multe arestari, autoritatile au confiscat si vize pentru tari Schengen, India si Africa de Sud si 150 de pasapoarte din zece tari diferite.

 

„Infractorii care conduceau operatiunea au fost capabili sa plateasca oficiali corupti sa se uite in alta parte, dar si sa obtina documente legitime in alb pentru a fi falsificate”, se mai spune in comunicatul Departamentului de Stat al SUA. 

 

Sursa: hotnews.ro

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.