ÎN MOLDOVA ESTE MARCATĂ ZIUA INTERNAŢIONALĂ A OAMENILOR ÎN VÎRSTĂ

01.10.2011

Cu ocazia Zilei Internaționale a Oamenilor în Vîrstă, care este marcată în mai multe țări pe 1 octombrie, în Republica Moldova are loc acțiunea publică „O Felicitare Vîrstei”. În cadrul acţiunii, tinerii voluntari oferă în plină stradă felicitări vîrstnicilor în toate sectoarele capitalei.

Scopul evenimentului este de a recunoaşte rolul important al persoanelor vîrstnice în societate, de a promova imaginea pozitivă a persoanelor în etate în societate, de a face vocile lor auzite şi de a consolida interacţiunea între generaţii.

 

Totodată, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet are loc un concert de muzică oferit de Orchestra Mixtă Militară a Ministerului Apărării, o expoziţie de fotografie, ce reflectă viaţa persoanelor în etate din Moldova, şi o expoziţie de obiecte de artizanat confecţionate de persoanele în vîrstă. Totodată, cu prilejul evenimentului mai multe persoane de vîrsta a treia vor beneficia de un ajutor material în sumă de 200 de lei. Beneficiarii sînt selectaţi din categoria persoanelor vulnerabile şi a celor afectaţi de sărăcie.

 

La începutul anului 2011 în Moldova locuiau 512,3 mii de persoane în vîrstă de 60 ani şi mai mult. Fiecare a patra persoană are o vîrstă cuprinsă între 60 şi 64 de ani, iar 14,1% din vîrstnici sînt persoanele care au mai mult de 80 de ani.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.