ÎN MOLDOVA FUNCȚIONEAZĂ REPREZENTANȚA SERVICIULUI FEDERAL DE MIGRAȚIE AL RUSIEI

24.01.2014
Foto: fms.gov.ru

În Republica Moldova funcționează de mai mult timp, Reprezentanța Serviciului Federal de Migrație al Rusiei. O parte a activității acesteia este dedicată pentru primirea cetăţenilor în ce priveşte participarea la Programul de Stat Rus de acordare a sprijinului în cazul migrării voluntare în Federația Rusă a compatrioților care locuiesc în străinătate.

 

Primirea are loc în sala de așteptare a Secției Consulare a Ambasadei Rusiei, situată la adresa: or. Chişinău, str. Şciusev 85/1. Consultaţiile care se referă la participarea la Programul de Stat Rus sînt efectuate gratuit la adresa indicată, în zilele de marți, începînd cu ora 12:00.

Orar de lucru:

Zilnic de la 8.00 pînă la 17.00

Primirea documentelor ‒ de la 8.30 pînă la 12.30 şi de la 14.00 pînă la 16.30

Pauza de masă – 13.00-14.00

Sîmbătă şi duminică – zile de odihnă

Telefon informaţii: 22-19-63

Adresa de e-mail: fmcmoldova@mail.ru

 

Numărul celor care se adresează pentru consultații a crescut semnificativ, în special, cel al persoanelor care se adresează cu privire la contextul consecințelor de aflare iregulară în Rusia.  Reprezentanta Serviciului Federal de Migrațiune a Federaţiei Ruse din cadrul Ambasadei Rusiei în Republica Moldova, Tamara Roșcina a declarat că în urma informării cetățenilor despre riscurile și impactul aflării iregulare pe teritoriul Rusiei, a crescut nivelul de conștientizare a cetățenilor.

 

Potrivit datelor Serviciului Rus pentru Migrație, 21.500 de moldoveni au interdicția de a intra în Federația Rusă, iar alți 245.000 sunt incluși în grupul de risc.

Cetățenii moldoveni au primit interdicția de a intra în țară pentru încălcarea termenului de ședere pe teritoriul Federației Ruse (90 de zile pe o perioadă de jumătate de an) sau alte încălcări grave a normelor de drept. În grupul de risc au fost incluse persoanele care, în perioada aflării în Rusia, au fost sancționate administrativ (au fost amendați pentru nerespectarea regulilor circulației rutiere, nu au achitat la timp anumite plăți ș.a.).

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.