ÎN MOLDOVA SE ELABOREAZĂ PLANUL DE ACŢIUNI „UNIUNEA EUROASIATICĂ – MOLDOVA”

26.05.2012
Foto: euroasiainform.md

În Moldova va fi constituit un grup de experţi care se va ocupa de elaborarea Planului de acţiuni „Uniunea Euroasiatică – Moldova”. Această decizie a fost luată în cadrul primei Conferinţe internaţionale cu acelaşi generic, care s-a desfăşurat la Chişinău.

 

Grupul de lucru va fi constituit în baza Centrului informaţional „Eurasia Inform”. În activitatea sa, grupul va conlucra cu Consiliul de experţi şi Grupul de lucru pentru studierea şi analizarea problemelor ce ţin de crearea Uniunii Euroasiatice a Centrului de politică social-conservatoare Nord-Vest (Rusia).

 

Planul de acţiuni va fi prezentat în cadrul celei de-a doua Conferinţe internaţionale „Uniunea Euroasiatică – Moldova: planul de acţiuni”, care va avea loc în toamna anului curent.

 

În cadrul primei conferinţe, care s-a desfăşurat pe 21 mai la Chişinău, au fost examinate aspecte ce ţin de concepţia strategică a constituirii Uniunii Euroasiatice, rolul acestei structuri în dezvoltarea social-economică a ţărilor şi regiunilor, integrarea cadrului juridic, standardelor şi normelor tehnologice.

 

La lucrările conferinţei au participat reprezentanţi ai organizaţiilor social-politice din Moldova şi Rusia, experţi internaţionali, politologi, oameni de cultură şi ştiinţă, reprezentanţi ai presei naţionale şi de peste hotare.


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.