ÎN RUSIA MIGRANȚILOR MOLDOVENI LE-A FOST INTERZIS SĂ ȘOFEZE

02.06.2017
În Rusia migranților moldoveni le-a fost interzis să șofeze
 

Începînd cu ziua de ieri, în Rusia a intrat în vigoare interdicția pentru cetățenii cu permis de conducere străin de a conduce autobuze, taxiuri și camioane.

 

Transportatorii de pasageri susțin că blocaje de trafic nu trebuie așteptate, nu a fost observat nici un fel de agiotaj la Inspectoratul de Stat pentru Siguranța Traficului Rutier.

 

Principalele modificări au fost introduse în articolului 25 din Legea „Cu privire la siguranța traficului rutier“. Acum, punctul 13 din prezentul articol le interzice conducătorilor auto, care dețin permise eliberate în străinătate să conducă „în timpul activităților de afaceri și a muncii, legate direct de conducerea mijloacelor de transport“.

 

Potrivit ziarului„Kommersant“, această inovație ar trebui să devină o barieră în calea șoferilor imigranți cu calificare joasă care au dobîndit „permisul“, cu ajutorul schemelor corupte în țara lor de origine.

Astfel, după ce legea a intrat în vigoare ei vor trebui, înainte de a se așeza la volanul unui microbuz sau a unui taxi să obțină „permisul“ prin canale oficiale - susținînd examenul la Poliția Rutieră.

 

Potrivit datelor publicației, colaps în traficul de pasageri nu trebuie așteptat: numărul conducătorilor auto străini în Rusia este de doar zeci de mii. Ce-i drept, publicația stipulează că aceste date au caracter estimativ.

 

Potrivit Poliției Rutiere regionale, numărul mediu al șoferilor străini în regiuni nu depășește mii, iar 40-90% au obținut deja permise de conducere rusești. Același lucru l-au declarat și responsabilii de la Mosgortrans din capitală. Inspectorii Poliției Rutiere nu planifică să întreprindă raiduri în masă pentru reținerea șoferilor cu permis străin: în unele departamente regionale au declarat că se vor limita la inspecțiile planificate. Totodată, în timp ce în instanțele de resort nu există un consens cu privire la cine anume ar trebui să fie pedepsit pentru încălcarea legii: conducătorul auto sau angajatorul, care la pus pe rută.

 

Potrivit unei versiuni, conducătorul auto cu permis străin este echivalat cu o persoană care nu deține permis, în general, fiind amendat cu de la 5 pînă la 15 mii de ruble. Pe de altă parte, ar trebui trasă la răspundere persoana oficială, responsabilă în compania angajatorului de starea tehnică și funcționarea transportului, în acest caz, amenda pentru contravenient fiind mult mai serioasă.

 

Sursa: vesti.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.