ÎN RUSIA S-A SĂRBĂTORIT "MĂRȚIȘORUL" CU SPERANȚA ÎMBUNĂTĂȚIRII RELAȚIILOR DINTRE CELE DOUĂ ȚĂRI

28.03.2024

 

 

La hotelul "Cosmos" din Moscova a avut loc festivalul tradițional moldovenesc de primăvară "Mărțișor", iar vizitatorii, printre care se numără și cetățeni moldoveni stabiliți în Rusia, și-au exprimat speranța pentru încălzirea relațiilor dintre cele două țări.

În cadrul evenimentului au fost prezentate cursuri de măiestrie, dansuri naționale moldovenești și bucate naționale, informează ria.ru.

 

"Cu toții sperăm că totul se va rezolva. Pentru că, pînă la urmă, sîntem un popor prietenos, așa cum spune toată lumea, sîntem frați, nu ne dorim relații proaste. Orice persoană, orice cetățean al Republicii Moldova - atît cei care locuiesc acolo, cît și cei care vin aici, în Rusia, să muncească, nimeni nu dorește relații proaste. Noi sîntem doar în favoarea unor relații bune, sîntem doar în favoarea unui viitor comun, așa că sperăm că totul va fi bine", a declarat jurnaliștilor Viorel Krețu, șeful Autonomiei Culturale Naționale a Moldovenilor din Reazan.

Elena Horozova, șefa consiliului Centrului cultural și educațional moldovenesc, a declarat presei că este pentru prima dată cînd «Mărțișorul» este sărbătorit larg în Rusia.

"Aici sărbătorim primăvara, trezirea unei noi vieți, este o sărbătoare a căldurii. La Moscova, este pentru prima dată cînd se celebrează o sărbătoare de o asemenea amploare", a spus Horozova.


De asemenea, Horozova s-a plîns că Chișinăul a uitat de moldovenii care trăiesc în Rusia.

"Din păcate, astăzi, autoritățile moldovenești au uitat de conaționalii care trăiesc în Rusia", a spus ea.

În plus, sărbătorile «Mărțișor» sînt organizate doar în Europa cu sprijinul autorităților moldovenești, a conchis Horozova.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.