ÎN RUSIA VA FI ELABORAT ANALOGUL "GREEN CARD"-ULUI AMERICAN

02.02.2017
În Rusia va fi elaborat analogul "Green Card"-ului american
 

Deputații Dumei de Stat au propus să fie elaborat proiectul de lege, care presupune oferirea cetățenilor din CSI și Țările Baltice analogului "Green Card"-ului american a "Cardului Rusesc" special. După cum urmează, acest proiect va confirma apartenența unei persoane, a cetățeanului uneia dintre țările CSI și Țările Baltice, la poporul rus.


Deținerea cardului respectiv le va permite străinilor să aibă dreptul la muncă, studii gratuite, asistență medicală, reduceri pentru călătorii în Rusia. "Cardul Rusesc" e un document care, deși nu oferă cetățenia Rusiei, le întoarce multora dintre compatrioții noștri drepturile, ce li se cuvin. Ei vor putea să învețe și să lucreze în Federația Rusă ca și ceilalți cetățeni sau să vină în țară fără a plăti pentru viză. Una dintre condițiile în care Cardul Rusesc le va fi eliberat cetățenilor altor țări, este prezentarea dovezilor unei relații de rubedenie directe cu cetățenii ruși sau ai URSS. Adică, tata, mama, bunicul sau bunica candidatului pentru Card trebuiau să fi fost cetățeni ai Uniunii Sovietice sau însuși candidatul, în trecut, ar fi trebuit să aibă cetățenie sovietică.

 

Încă o condiție să posede bine limba rusă. În plus, candidatul nu trebuie să aibă o activitate îndreptată împotriva Rusiei și a poporul rus. De asemenea, doritorii de a obține Cardul ar trebui să nu aibă cetățenie rusă. În cazul în care proiectul de lege va fi aprobat eliberarea "Cardurilor Rusești" va începe din 1 ianuarie 2018. Există presupunerea că "Cardul Rusesc" trebuie să contribuie la sprijinirea valorilor de rubedenie, etnice și lingvistice ale poporului rus în țările străine.

 

Sursa: kalinin.ms
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.