ŞEDINŢA COMUNĂ A GUVERNELOR DE LA CHIŞINĂU ŞI BUCUREŞTI SE AMÂNĂ PÂNĂ ÎN TOAMNĂ

30.06.2011

Şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova, programată inițial pentru luna iunie, va avea loc la toamnă. Informația a fost confirmată pentru ARENA Oxana Iuteş, din cadrul serviciului de presă al Ministerului Afecrilor Externe și Integrării Europene.


”Şedinţa este preconizată să se desfăşoare la toamnă deoarece grupurile de experţi încă mai lucrează asupra proiectelor sectoriale care au fost stabilite iniţial, dar au apărut şi proiecte noi”, a relatat Oxana Iuteş. Totodată, responsabilul de la Ministerul de Externe a spus că, deocamdată, nu se știe și dacă ședința comună a celor două Executive va avea loc la Galați, așa cum era preconizat inițial.


ARENA reamintește că la 27 mai, în cadrul unei vizite în Republica Moldova, ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi omologul său, Iurie Leancă, au anunţat că au convenit ca şedinţa Guvernelor să se desfăşoare în luna iunie la Galaţi.


Atunci, cei doi oficiali au anunţat că în cadrul şedinţei urmează să fie semnat un plan comun de acţiuni, ce ar avea un preambul politic, dar care să conțină mari proiecte sectoriale, în domenii ce țin de cooperarea europeană, energetică, infrastructura drumurilor, cultură, educație, transfer de expertiză, ș.a.

 

La reuniunea comună a Executivelor era preconizată participarea a șapte ministere din partea României și probabil tot atâtea din partea Republici Moldova.

 

 

Sursa: arena.md

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.