ŞEFUL ASOCIAŢIEI MONDIALE A AGENŢIILOR DE PROMOVARE A INVESTIŢIILOR WAIPA VA ÎNTREPRINDE O VIZITĂ LA CHIŞINĂU ÎN OCTOMBRIE

21.09.2011

La Chişinău, în luna octombrie curent, este aşteptată vizita directorului executiv al Asociaţiei Mondiale a Agenţiilor de Promovare a Investiţiilor (WAIPA), Carlos Bronzatto. Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al Ministerului Economiei al Republicii Moldova, o invitaţie în acest sens a fost lansată în numele ministerului de resort de către directorul interimar al Organizaţiei de Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO), Denis Jelimalai, în cadrul participării la Conferinţa Investiţională Mondială WAIPA, ce s-a desfăşurat la începutul lunii septembrie în Elveţia. La acest eveniment au participat peste 90% din membrii WAIPA – 230 de persoane din 150 de ţări, reprezentînd 92% din fluxul investiţiilor străine directe la nivel mondial. În cadrul forumului, au fost repartizate materiale promoţionale privind oportunităţile investiţionale în Parcurile industriale şi Zonele economice libere din Moldova. Directorul interimar MIEPO, de asemenea, a negociat cu mai multe companii transnaţionale, facînd o prezentare a posibilităţilor investiţionale ale republicii şi invitîndu-le să examineze oportunitatea de a investi în Moldova.

 

În cadrul negocierilor cu directorul executiv al MIEPO, şeful WAIPA a discutat posibilitatea reducerii cu 50% a cotizaţiei de membru al Asociaţiei, cu condiţia achitării acesteia pe parcursul anului curent. Săptămîna trecută, din Fondul de promovare a exportului, a fost deja alocată suma de 1250 de dolari. În cadrul forumului, Slovenia a propus spre examinare conducătorilor Agenţiilor de Atragere a Investiţiilor din mai multe ţări ale Europei de Est posibilitatea de a crea o nouă organizaţie regională, după modelul WAIPA, care ar promova potenţialul investiţional la nivel de regiune a ţărilor care vor face parte din această organizaţie nouă.


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.