ȚĂRILE ASEAN DISCUTĂ POSIBILITATEA CREĂRII PROPRIEI LOR „ZONE SCHENGEN”

16.10.2014
Foto: rg.ru

Țările ASEAN discută posibilitatea creării propriei lor „Zone Schengen”, a unui spaţiu de vize comun, care le va permite turiștilor străini să viziteze cu o singură viză zece state.

 

Problema unificării politicii vizelor a zece țări, care intră în Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est a fost abordată din nou în Filipine. Rezoluția care cheamă țările membre ASEAN să se unească, în scopul simplificării regimului de vize și majorarea fluxului de turişti a fost depusă la Ministerul Afacerilor Externe al republicii. Regimul unic de vize, similar cu cel care există pe teritoriul zonei Schengen din Europa le va permite străinilor să viziteze cu o viză eliberată de către una dintre țările ASEAN toate cele zece state.

 

"În cazul în care zece state au o viză comună, pe turist nu-l va costa nimic, aflîndu-se în Thailanda să decidă să viziteze şi alte țări", aduce argumente în favoarea unei politici de vize coordonate secretarul filipinez al Ministerului de Turism Ramon Himenos".

 

Cu toate acestea, în plus față Filipine această decizie trebuie să o susţină toți cei zece membri ai ASEAN: Brunei, Cambodgia, Indonezia, Malaiezia, Laos, Myanmar, Singapore, Thailanda și Vietnam. Potrivit experților, crearea de "Zonei Asiatice Schengen" este puțin probabil să se întîmple în următorii cinci ani, deoarece toate țările trebuie să convină asupra posibilităţilor tehnice, problemelor legate de politica securităţii naţionale şi a vizelor.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.