СARICATURILE PLASTICIANULUI MOLDOVEAN AU CREAT BUNA DISPOZIȚIE LA STRASBOURG

26.03.2013

 

Сaricaturile plasticianului moldovean au creat buna dispoziție la Strasbourg

În perioada 19-21 martie 2013, la Palatul Europei de la Strasbourg, a avut loc expoziţia de caricaturi a plasticianului din Republica Moldova, Alexandru Placinta, cu genericul „Zîmbetul – adevărata valoare a vieţii”.


Evenimentul s-a desfăşurat pe parcursul celei de-a 24-a sesiuni a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei.


La expoziție au fost invitați și au participat: conducerea și membrii Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, reprezentanții Secretariatului Consiliului Europei, ambasadorii și alți colaboratori ai misiunilor diplomatice, precum și cetațenii Republicii Moldova de la Strasbourg.


Șeful delegaţiei naţionale la CALRE, primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, a relatat succint cum a apărut ideea evenimentului, invitînd protagoniştii acestei expoziţii să accepte caricaturile în calitate de cadou din partea delegaţiei moldoveneşti, în spiritul prieteniei şi admiraţiei faţă de artă.


La rîndul său, Preşedintele Congresului, Herwig van Staa, a adus sincere felicitări organizatorilor expoziţiei pentru originalitatea ideii, calitatea şi mai ales succesul evenimentului. Oficialul a apreciat, cu titlu special, caricatura lui și a mulţumit pentru spiritul excepţional şi buna dispoziţie creată în cadrul sesiunii CALRE.


Tînărul plastician din Republica Moldova, Alexandru Placinta, a reuşit să cucerească publicul de la Strasbourg, în special, membrii delegaţiilor la Congres, prin lucrările sale expuse la Palatul Europei. Caricaturile expuse (în total 51) i-au avut ca protagoniști pe Președintele, Vice-președinții și Secretarul General al CALRE, Ambasadorul RM pe lîngă CoE, Secretarul General al CoE, precum și șefii tuturor delegațiilor naționale la Congres.

 

 

Sursa: mfa.gov.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.