“SIMBOLURILE NAŢIONALE ALE MOLDOVEI” ÎN ŞCOLI DE ZIUA DRAPELULUI

24.04.2012
Foto: tv7.md

Cu ocazia Zilei Drapelului, marcată la 27 aprilie, Guvernul Republicii Moldova va transmite tuturor instituţiilor de învăţămînt din ţara cîte un exemplar al ediţiei enciclopedice “Simbolurile naţionale ale Republicii Moldova”.

 

Lucrarea a fost editată în 2011 de către Institutul de Studii Enciclopedice a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, ca urmare a manifestaţiilor prilejuite de aniversarea a 20-a de la adoptarea Tricolorului în calitate de Drapel de Stat al Republicii Moldova.

 

Volumul este dedicat simbolurilor naţional-statale precum Stema de Stat, Drapelul de Stat şi Imnul de Stat ale Republicii Moldova, istoricului apariţiei şi adoptării emblemelor statale respective. Lucrarea este ilustrată cu surse imagistice extrase din arhive, biblioteci, muzee şi colecţii private. Lucrarea include, de asemenea, documente cu caracter juridic şi istoriografic.

 

Cele 2.000 de exemplare vor fi utilizate la orele de studiere a Drapelului, Stemei şi Imnului de Stat, precum şi pentru activităţi extraşcolare.

 

Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.