10 AMENZI NEAȘTEPTATE ÎN DIFERITE ȚĂRI ALE LUMII

25.07.2017
10 amenzi neașteptate în diferite țări ale lumii
 

În ce țări sărutul în public îl va costa pe turist 50 de euro și unde în cazul în care te expui gol pînă la brîu poți ajunge după gratii? Am aflat ce restricții îl așteaptă pe călător în diferite țări și care sînt amenzile pentru încălcarea acestora.

 

1

Unde nu aveți voie să faceți gălăgie?

Nicăieri, veți spune dvs. și veți avea dreptate. Noi însă vom lua în considerare numai acele cazuri în care aplicarea amenzii este reală. Astfel, în cîteva țări portofelul dvs. îl poate ușura cîntatul la: chitară, trombon, flaut, orga ... pentru cîntatul tare sau televizorul dat la volumul maxim, dar asta numai seara. În Marea Britanie, spre exemplu, pedepsesc cu 5.000 de lire sterline.

 

În Turkmenistan nu aveți voie să faceți zgomot între orele 23:00 și 07:00, în Germania de la 22:00 pînă la 06:00 (în diferite țări perioada de păstrare a liniștii e diferită). Dacă vecinilor dvs. germani li se va părea că dvs. cîntați tare noaptea în duș, va trebui să scoateți din buzunar vreo mie de euro ori chiar mai mult! În SUA exista noțiunea de "zgomot fără motiv" - sunetele care sînt emise în afara apartamentului. Pentru aceasta trebuie să fie plătiți 300 "verzișori", încălcarea repetată este pasibilă deja de 400, iar a treia oară vă pot reține și duce la Secția de Poliție!

 

2

Unde nu se poate să profanați banii?

Luați aminte: nu trebuie să tratați fără respect bancnotele, pe care este reprezentat regele - indiferent de ce țară n-ar conduce. În primul rînd, trebuie să aveți grijă de bahtul thailandez. În Thailanda este interzis să călcați pe bancnote sau să le boțiți.

 

Este puțin probabil să vă fie pe plac o asemenea idee: de ce să procedezi astfel cu banii?! S-ar putea însă dintr-o dată să vă supere ceva. Și dacă o să vă vărsați amarul pe bancnotă vă pot trimite în locuri deloc plăcute.

 

3

Unde este interzis sărutatul în public?

Sărutul este interzis în metroul din capitala Austriei. Deși ... o puteți face, desigur, dacă aveți 50 de euro în plus.

 

De asemenea, este interzis sărutul în public în: IndiaEmiratele Arabe UniteMalaiezia. Iar în Indonezia, pedeapsa pentru acest lucru este una aproape record de 300 de rupii.

 

4

Unde sînt interzise Kinder Surprise?

În America este interzisă vînzarea ouălor de ciocolată, iar dacă veți lua cu voi în SUA "Kinder" amenda de 300 $ vă este asigurată. Mai mult decît atît, pentru acest tip de surprize mama și tata pot fi privați de drepturile părintești!

 

Acest lucru se datorează faptului că Ministerul Sănătății al SUA avertizează: jucăriile din produsele alimentare, cu o probabilitate mare pot duce la moartea copilului.

 

5

Unde sînt aplicate amenzi pentru guma de mestecat?

Pentru o gumă de mestecat aruncată pe trotuar legea pedepsește în majoritatea țărilor. Dar, din nou, acest lucru nu înseamnă că o să fiți neapărat amendați.

 

Cu toate acestea, în Singapore pedeapsa nu nu va întîrzia să survină. Și nu pentru guma de mestecat scuipată, ci pentru importul acesteia, cumpărare sau utilizare! Va trebui să scoateți din buzunar 500 de dolari de Singapore. "Îți place să mesteci, să-ți placă și amenzi să plătești!", spune înțelepciunea populară din Singapore.

 

6

Unde primiți amenzi pentru sex și sexualitate?

În unele țări au interzis, parcă, intenționat tot ceea ce-i este drag unui turist. De exemplu, în Emiratele Arabe Unite nu aveți voie să purtați costum de baie deschis și din două piese, iar bărbații costume de baie mulate pe corp, este interzis băutul și înjuratul. Iar sexul pe plajă înseamnă deportarea imediată. Dar nu vă grăbiți să credeți că e vorba de reguli religioase aspre: la Paris să faceți plajă topless sau să stați întins într-un costum de baie destul de deschis, undeva în aer liber, pe malul pe Senei, amenda este de la 40 pînă la 4.000 de euro.

 

În afară de aceasta pentru sexul în public amenzi sînt aplicate în: Turcia, Thailanda, EgiptItaliaGrecia și Spania.

 

7

Unde nu aveți voie să hrăniți animalele?

Undeva hrănirea animalelor e o atracție, în timp ce în alte țări acest lucru este interzis. De exemplu, în Tanzania, este interzis să le dați hrană animalelor în toate parcurile naționale. La Bangkok este interzis să hrăniți elefanții, deoarece turiștii le dau ce nimeresc: bomboane, bețe de bambus, biscuiți ... Toate acestea sînt periculoase pentru sistemului digestiv al gigantului și, în plus, îi afectează comportamentul - animalele devin agresive. Încălcarea interdicției vă va costa 310 de dolari.

 

În Egipt, după atacurile rechinilor a fost interzis hrănirea peștilor și pescuitul maritim. Pentru încălcare veți achita 15 $.

 

La Geneva, Veneția, Paris, Londra, Florența și Helsinki este interzisă hrănirea porumbeilor: păsările strică clădirile istorice și monumentele. Turiști pentru bunătatea inimii lor vor trebui să plătească de la 60 pînă la 600 de dolari.

 

8

Unde nu aveți voie să înjurați?

În Australia, în Statul Victoria,e interzisă folosirea limbajului vulgar (în limba engleză, desigur). Cuvintele necenzurate vă vor costa $ 250. Interesantă în acest sens este Germania. Germanii au o listă de prețuri pentru insultarea unui ofițer de poliție: arătarea limbii - 150 euro, înjurături (în funcție de precizie) - de la 100 pînă la 1000 de euro.

 

În Singapore pentru înjurături va trebui să plătiți - 2390 de dolari. Puteți insulta controlorul dintr-un autobuz de la Paris contra sumei de 500 de euro.

 

9

Unde anume veți fi amendat dacă nu achitați taxa în transport?

Cea mai scumpă călătorie fără tichet vă fi cea cu trenul electric britanic – amenda ajunge pînă la 2.300 de euro! Totodată în autobuzul urban aceasta constituie doar 23 de euro. În Portugalia, "călătoria fără tichet" prin oraș costă 200 de euro, în Italia - de la 33 pînă la 100 de euro.

 

10

Unde nu puteți lua gustarea din mers?

În majoritatea orașelor italiene: Roma, Bologna, Florența, Veneția este interzis să mîncați pe drum. Totul de dragul monumentelor nu se știe pe care dintre podurile venețiene fotografiate va cădea cu untul în jos tartina dvs. De aceea, fie că căutați o cafenea, fie pregătiți de la 25 pînă la 500 de euro.

 

În unele țări este interzis mîncatul în metrou. Acestea sînt legile Singaporului (amenda e de 500 dolari) și Hong Kongului ($ 129). Iar la Viena va trebui să achitați 50 de euro, doar dacă vă veți hotărî să mîncați în metrou un ceburek (oare se vînd acolo, în general?) sau ceva care miroase puternic.

 

Noi, desigur, am menționat doar o mică parte a amenzilor aplicate peste hotare, astfel încît autoinstruirea nu va fi în plus. Citiți sfaturi utile și fiți vigilenți!

 

Sursa: zagranitsa.com

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.