10 DESTINAŢII NEOBIŞNUITE PENTRU «LUNA DE MIERE»

Foto: lovetoknow.com

Probabil, majoritatea tinerilor însurăţei se întreabă, unde ar putea petrece o lună de miere mai specială, cu adevărat unică. CNN prezintă 10 destinaţii mai puţin obişnuite pentru cei proaspăt-căsătoriţi, de la ghidul turistic „Lonely Planet”.

 

1. Insula Hiddensee, Germania
Insula Hiddensee din Marea Baltică este una destul de neobişnuită, în primul rînd prin faptul, că aici nu există transport modern, ci doar biciclete şi căruţe trase de cai. O parte considerabilă din suprafaţa insulei este ocupată dune.


2. Vermont, SUА
În Vermont tinerii însurăţei sînt invitaţi la ferma Shelburne, situată pe malul unui lac. Pe teritoriul fermei există un hotel, pe malul lacului Champlain. Este vestit prin vinurile sale, aşa că oaspeţii vor avea parte de o degusdtare în pivniţă, dar şi bucate locale specifice.


3. Insula Pamalikan, Filipine
Insula Pamalikan îi va impresiona mai ales pe acei,care adoră să lenevească la soare. Plaja se întinde pe o suprăfaţă de 5,5 km, latitudinea atingînd 500 metri. Tinerii însurăţei se vor putea caza în hotelul de 5 stele, însă oaspeţii hotelului nu vor fi deranjaţi de străini pe plajă. Doritorii pot face şi diving, în Pamalikan există şi un recif de coral cu o suprafaţă de 7 km.


4. Bwindi National Park, Uganda
"Luna de miere” în compania gorilelor, în Bwindi Forest National Park , Uganda. Aveţi ocazia să faceţi o excursie prin parc, unde puteţi "sta de vorbă" cu gorilele, admira pădurilor şi pitoresc. Serile, oaspeţii adună în jurul rugului foc de tabara, de dormit în corturi şi revel în junglă.


5. Kafajat, Argentina.

Această regiune îi va impresiona pe cunoscătorii de vinuri. Aici se cultivă viţa de vie şi se fabrică vinurile Torrontes, dar şi alte soiuri, destinate exportului.

 

6. Bettmeralp, Elveţia.

Călătoria începe prin urcarea pe un funicular spre un sat alpin, în care nu există automobile. Aici aveţi parte de o vedere fantastică asupra Munţilor Alpi, multe casteluri tradiţionale, şi puteţi savura delicii ale bucătăriei locale, fondue şi vinuri specifice.


7. Rezervaţia National Park Khan Khentii, Mongolia
Khan Khentii este un parc imens, cu cîmpii şi coline, vizitatorii trebuie neapărat să meargă la plimbare călare, pentru a admira apusul. Raftingul şi odihna în tradiţionala yurtă vor completa vacanţa extraordinară.


8. Croazieră prin Alaska, la bordul unui vas mic
Este o călătorie pentru amatorii de extreme - kayaking pentru doi, vasul este atît de mic, încît poate trece foarte aproape de fiorduri şi pasagerii pot admira aisbergurile pe geam.


9.” Lună de miere” într-un tren de epocă din Namibia
Trenul în stilul anilor 1950 - Desert Express, unde oaspeţii se pot simţi ca în vechile filme alb-negru, mai ales că şi interiorul predispune. Într-o asemenea atmosferă e o plăcere să călătoreşti prin sălbăticia Africii.


10. Bucuriile simple ale vieţii pe Amebergris Caye, Belize
Insula tropicală, cu pomi de mango în centru. Anume aici se află al doilea ca mărime recif de corali din lume. Se poate practica divingul, snorekelingul, sau o plimbare în larg cu catamaranul, la apus de soare.


Sursa: turizm.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.