10 MODURI DE A CĂLĂTORI, PRACTIC, GRATIS ÎN LUME

18.06.2014
Foto: liveinternet.ru

Viața esteîn continuă mișcare nu poate să nu fie interesantă. Dar mai ales, ieftină. Pentru schimbarea permanentă a locurilor și noi cunoștințe sîntem nevoiţi să plătim. Cum putem călători prin lume, fără să cheltuim prea mulţi bani?

 

1. www.couchsurfing.org / Scopul lui e să facă călătoria prin lume accesibile pentru toată lumea, fără cheltuieli prea mari. Sosind într-o altă țară, persoana locuiește într-o familie a localnicilor absolut gratuit, totodată oamenii al căror oaspete este îl pot putea ajuta să viziteze atracțiile locale, să-şi petreacă timpul interesant și informativ. Normele comunităţii interzic să se ceară bani pentru găzduire, dar un cadou sau ajutorul în gospodărie este binevenit.

 

2. www.seaturtles.org și www.cccturtle.org Echipele Turtle Teams (echipele ţestoaselor). Astfel se numesc mii de grupuri mici din întreaga lume, care le ajută țestoaselor de mare, care sînt pe cale de dispariție. Mai multe informații puteţi fi găsite pe site-urile: www.seaturtles.org și www.cccturtle.org.

 

3. Conservation Volunteers, Australia și Noua Zeelandă www.conservationvolunteers.com.au Numele organizației se traduce aproximativ ca "apărători voluntari ai naturii". Obiectivul principal al participanților: protecția naturii și dezvoltarea ecoturismului. Versiunea britanica a fondului - BTCV (British Trust pentru Conservarea Voluntari) www.btcv.org.uk.

4. Sudan Volunteer Programme www.svp-uk.com pentru cunoscătorii de limba engleză este o modalitate buna de a cîștiga bani în timpul verii, deoarece programul este axat pe instruirea copiilor sudanezi și studenților în domeniul limbii străine.

5. Appalachian Trail Conference www.appalachiantrail.org Scopul - salvarea patrimoniului  organizaţiei de 2,175 de mile, 250, 000 de acri de teren verde de la statul Maine pînă la Georgia.

6. Trip Leader for HF Holidays, Europa www.hfholidays.co.uk aceasta este una dintre cele mai populare organizații europene care trimite voluntari în drumeții pedestre.

7. Help Exchange- www.helpx.net pe acest site este lista tuturor proprietarilor din întreaga lume care au nevoie de forţă de muncă suplimentară: fie că este vorba de o mică grădină sau fermă, școală sau biserică, construcția unei clădiri sau a unui centru comunitar simplu.

8. Peace Corps - www.peacecorps.gov o șansă unică de a trăi și de a lucra într-o țară străină, căci lucrînd în domenii diferite, începînd cu cel al sănătății, salvarea mediului înconjurător etc. În plus, în afară de această organizație există și proiectul american Servicii de voluntariat în străinătate (Voluntary Services Overseas) - www.vso.org.uk

9. United Nations Volunteers - Voluntari ai Națiunilor Unite - Voluntarii ONU www.unv.org oferă o gamă largă de asistență, ÎNCEPÎND CU asistența medicală pînă la asistența în urma dezastrelor naturii.

10. WWOOF www.wwoof.org Doritorii de a lucra la o fermă cîte 6 ore pe zi, trebuie să completeze formularul, unde își vor exprima dorința de a îndeplini lucrări de cîmp. După un timp, unul dintre fermieri va fi dispus să vă ofere adăpost și hrană pentru muncă. În plus vi se va oferi dreptul de a alege țara dorită din agroturism, unde  este catalogul tuturor fermierilor care participă la program. Rămîne doar să formați numărul și să negociaţi termenii și condițiile de aflare la ferma respectivă. În prezent, WWOOF lucrează în 53 de țări.

 

Reamintim că pe portalul VIZA.md veţi găsi o varietate de noutăţi şi răspunsuri pentru obţinerea vizei, pentru a beneficia pe deplin de regimul fără vize în diverse state, de serviciile consulare moldoveneşti şi de a călători, studia, migra şi lucra în străinătate.

 

 

 

Sursa: liveinternet.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.