1400 DE MOLDOVENI AU REVENIT ÎN ȚARĂ, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE: NICIO PERSOANĂ NU A AVUT FEBRĂ

14.04.2020

 

 

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 231 traversări.


Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 420 traversări persoane, dintre care 711 treceri la frontiera moldo-română, 483 treceri la frontiera cu Ucraina și 226 treceri a frontierei aeriene (rute charter).


În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 231 persoane și completate 1 420 fișe epidemiologice individuale.


La fel, au fost completate și semnate 1 205 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale virusului COVID-19.

 

În Aeroportul Internațional Chișinău a fost consemnată la intrarea în țară a unei rute charter din Roma, fiind înregistrați 218 pasageri moldoveni.

 

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: - O trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene; - două persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere.

 

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 97 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspîndirii COVID-19.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.