15 LUCRURI DESPRE LONDRA PE CARE TREBUIE SĂ LE ȘTIE FIECARE NOU VENIT

10.06.2016
 15 lucruri pe care trebuie să le știe fiecare nou venit despre Londra
 

Plecînd în călătorie, ar trebui să fiți întotdeauna pregătiți pentru surprize neașteptate, care vi se pot întîmpla într-o călătorie. În scopul de a vă pregăti pentru  întîlnirea cu Londra, am adunat 15 fapte despre oraș, pe care fiecare nou venit ar trebui să le ia în considerare. Ce ar trebui să știți despre punctele de atracție, plata pentru călătorie și locuitorii capitalei, citiți în materialul nostru.

 

Pe scară rulantă în metrou trebuie să stați pe partea dreaptă

Asta dacă nu doriți să aveți parte de indignarea locuitorilor capitalei, care se grăbesc adesea și coboară pe jos pe partea stîngă a scărilor rulante.

 

Călătoria cu cardurile Oyster și Travelcard vă va costa mai ieftin

Metroul de la Londra este unul dintre cele mai scumpe din lume. De aceea, indiferent dacă veți călători cu metroul toată ziua sau în timpul călătoriei veți coborî în metrou o dată, cardul vă va ajuta să economisiți cîteva lire.

 

Londonezii nu stabilesc contactul vizual

Privirea fixă a unui necunoscut în capitala britanică poate fi interpretată foarte ambiguu.

 

Soho este într-adevăr cel mai nebunesc cartier al capitalei

Cu un număr foarte mare de cluburi, pub-uri și baruri gay.

 

Pentru cele mai bune vederi ale orașului mergeți la Sky Garden

Mulți turiști în căutarea unei vederi panoramice a Londrei urcă pe cel mai înalt zgîrie-nori din capitala - The Shard. Dar vizitarea punții de observație vă va costa mai scump de 20 de lire sterline. Puteți însă contempla orașul de la înălțimea zborului păsării absolut gratuit din Complexul Sky Garden.

 

Nu tot fish and chips (peștele și cartofii) din Londra sînt gustoși

Peștele și cartofii prăjiți sînt feluri de mîncare tradiționale englezești, pe care fiecare turist se consideră obligat să le guste în capitala Marii Britanii. Dar nu fiind măguliți de șiretlicurile instituțiilor, ci să gustați fish and chips adevărați, de înaltă calitate, pentru asta ar trebui să alegeți numai locuri verificate. Atrageți atenția la clasarea lor pe Internet și întrebați localnicii.

 

Stațiile de metrou sînt adesea închise pentru reparații

Mai ales la sfîrșit de săptămînă. Pentru ca lucrările de reparație să nu fie o surpriză pentru dvs., este necesar să urmăriți informațiile de pe site-ul pentru Transport for London și să folosiți aplicația Citymapper.

 

Oxford Street nu este cel mai bun loc pentru shopping

Mulți turiști, care au auzit despre Oxford Street ca despre una dintre cele mai faimoase străzi comerciale ale capitalei, la sosire vin imediat aici pentru a face cumpărături. Dar primul lucru pe care îl veți întîlni aici (mai ales, sîmbătă seara) - o mulțime de turiști care au venit pe Oxford Street, în căutarea hainelor de brand, dar și persoane care au venit să caște gura. Aceleași buticuri că și pe această stradă celebră le veți găsi în orice magazin sau centru comercial al capitalei. În schimb, acolo shoppingul va decurge într-o atmosferă mai relaxată și mai plăcută.

 

Călătoria cu dabldekere-ul e o alternativă a turului cu autobuzul

Uitați de excursiile cu autobuzul prin oraș, în loc de asta luați dabldeker-ul de rută. Spre exemplu, autobuzul № 159 vă va duce pe lîngă locurile emblematice ale capitalei (lucruri interesante despre ele, citiți articolul "10 fapte puțin cunoscute despre principalele puncte de atracție ale Londrei"): Palatul Westminster, Trafalgar Square și Piccadilly Circus. Iar urcîndu-vă în autobuzul 10, veți trece de-a lungul Oxford Circus, Marble Arch și celebrul magazin universal Harrods.

 

Parcurile din Londra sînt locuri uimitoare

Parcurile regale ale capitalei seamănă mai multe cu păduri și rezervații naturale, deoarece acolo nu numai că vă puteți petrece timpul liber plimbîndu-vă pe alei,  odihnindu-vă pe bănci, dar, de asemenea, să vedeți o mulțime de animale printre care: cerbi, veverițe și pelicani.

 

Nu trebuie să treceți cu vederea piețele

Piețele capitalei au o atmosferă specială și o diversitate mare de produse. De exemplu, puteți cumpăra produse agricole proaspete din întreaga Marea Britanie, de la cea mai cunoscută piață alimentară din capitală Boro-market, de la Portobello Road puteți cumpăra haine de epocă, iar de la Camden Lock Market – să vă impregnați de spiritul liber, tineresc, plimbîndu-vă prin magazinele cu haine de la tinerii designeri și privind vitrinele creative locale.

 

Leicester Square nu e cel mai bun loc de a merge la cinema

Piața din West End al capitalei este cunoscută drept principala locație cinematografică a capitalei. Anume aici se află cinematografele, unde au loc premiere: Empire Cinemas Leicester Square și Odeon Leicester Square. Mulți turiști merg acolo pentru a viziona filme, dar și pentru ca să stea în aceleași cinematografe, în care vin și celebritățile. Prețul biletelor la aceste cinematografe sînt mai scumpe, decît în celelalte.

 

Aici alcool se consumă în orice moment al zilei

Fie că este vorba de o halbă de bere la prînz sau de un cocktail tare seara în timpul săptămînii.

 

Majoritatea muzeelor din Londra sînt gratuite

Fie că este vorba de galeria de artă modernă Tate Modern, fie de faimosul British Museum, nu va lua nimeni nici o liră drept taxă de intrare.

 

 Acest oraș vă va oferi o mulțime de impresii

Indiferent de faptul pentru cît timp n-ați sosi în capitala britanică, pentru un weekend sau pentru întreaga viață și care nu ar fi bugetul dvs. – Londra vă va cuceri.

 

Sursa: london.zagranitsa.com

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.