277 DE CETĂŢENI AI REPUBLICII MOLDOVA NU LE-A FOST AUTORIZATĂ INTRAREA FĂRĂ VIZE ÎN UE

30.01.2015
Foto: ipn.md

În cele 9 luni, de când Republica Moldova are regim liberalizat de vize cu UE, 363.751 de cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice, au mers în comunitate, traversând frontiera prin punctele de trecere situate la hotar cu România și Aeroportul Internațional Chișinău.

 

Cei mai mulți moldoveni au ales să meargă în Uniunea Europeană prin punctul de trecere Leușeni. Aici, polițiștii de frontieră au înregistrat un număr de 89.682 cetățeni moldoveni care s-au legitimat în baza pașapoartelor biometrice. Un alt punct de trecere solicitat a fost Cahul, fiind autorizată ieșirea din țară a 69.715 de moldoveni, iar alți 59.618 de moldoveni au fost consemnați în punctul de trecere Chișinău-Aeroport.

 

În celelalte puncte de trecere de la frontiera moldo-română au fost înregistrate următoarele date privind traversarea cetățenilor moldoveni în baza pașapoartelor biometrice:

 

Punctul de trecere a frontierei Sculeni – 58.823; Punctul de trecere a frontierei Giurgiulești – 37.297; Punctul de trecere a frontierei Costești – 29.545; Punctul de trecere a frontierei Ungheni – 9.824; Punctul de trecere a frontierei Lipcani – 9.247.

 

Totodată, 188.640 de moldoveni au ieșit din țară în baza pașapoartelor biometrice noi, care nu conțineau vize sau alte documente de călătorie suplimentare(premise de ședere, premise de mic trafic etc.), un coeficient mărit a fost înregistrat în punctul de trecere Cahul - 66.873.

 

Conform informaţiei deţinute la nivelul Poliției de Frontieră, la 277 de cetăţeni ai Republicii Moldova nu le-a fost autorizată intrarea în UE, dintre care 213 pe motiv că nu au îndeplinit condiţiile de intrare în comunitate, iar 64 au avut interdicţie pentru încălcările anterioare ale legislației. La fel, 124 de moldoveni au fost deportați din țările UE.

 

 

Reamintim că, portalul VIZA.md efectuează un sondaj al opiniei publice la subiectul călătoriilor moldovenilor în Europa fără vize, după data de 28 aprilie 2014.

 

Conform rezultatelor înregistrate pînă în prezent:

 

-25,72% din persoanele participante au călătorit doar cu pașaportul biometric;

-15,87% au preferat să călătorească cu viză aplicată în pașaport simplu;

-2,64% au prezentat dovezi financiare;

-2,88% au fost nevoiți să prezinte invitația și alte informații;

-3,61% au marcat că li s-a refuzat intrarea;

 32,21% nu au călătorit în UE iar 17,07% au menționat că nu au pașaport biometric.

 

Sondajul rămîne ACTIV pentru publicul interesat pe pagina de start VIZA.md

 

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.