30 DE ELEVI AU PRIMIT BURSE DE MERIT

02.06.2016
30 de elevi au primit burse de merit
 

Circa 30 copii din patru localităţi din Republica Moldova (Vorniceni, Teleneşti, Crihana Veche şi Slobozia Mare) au primit marţi, 31 mai, burse de merit oferite de către migranţii originari din aceste localităţi, pentru rezultate excepţionale la studii.

 

Elevii au fost selectați de băștinași, inclusiv migranții, în comun cu administrațiile instituțiilor de învățământ și reprezentanții autorităţilor locale, fiind luate în considerare atât reușita copiilor la studii, cât și nivelul de vulnerabilitate a familiilor din care provin.


Elevii au beneficiat și de cadouri și seturi de peste 400 de cărți trimise de migranții aflați peste hotare.


„Acestea, dar și alte inițiative locale sunt implementate de cel puțin 25 primării din Moldova în comun cu băștinașii, inclusiv migranții, în cadrul Proiectului Migrație și Dezvoltare Locală, care vine cu o nouă abordare în dezvoltarea satelor și orașelor, prin implicarea și mobilizarea băștinașilor plecați din aceste localități”, susține Olesea Cazacu, manager de proiect.


Bursele de merit au fost oferite prin intermediul şi cu suportul Asociațiilor de Băștinași, create recent cu sprijinul PNUD, ce au menirea de a contribui la dezvoltarea localităților prin diverse proiecte şi iniţiative, desfăşurate împreună cu autoritățile locale și membrii comunității. 

 

Sursa: trm.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.