5 MINUTE DESPRE ULEIUL DE JOJOBA

05.05.2021

 

 

Uleiul de jojoba este un dar prețios al naturii. Conținutul ridicat de esteri de ceară face din jojoba o opțiune bună în cazul dermatozelor cu bariera cutanată alterată, cum ar fi: dermatita seboreică, dermatita eczematoasă și acneea. Jojoba are, de asemenea, un efect anti-inflamator dovedit, cu utilizări potențiale într-o varietate de afecțiuni ale pielii, inclusiv infecții ale pielii și îmbătrânirea pielii. Astfel, acesta devine unul dintre cele mai benefice ingrediente pentru pielea noastră.

Uleiul de jojoba este un puternic antioxidant, protejând pielea de efectele devastatoare ale radicalilor liberi. Mai mult decât atât, jojoba are efect anti-inflamator și poate fi utilizat într-o serie de afecțiuni ale pielii, inclusiv infecții, îmbătrânirea pielii, precum și vindecarea rănilor.

Într-un studiu științific publicat pe platforma Juniper Publishers, un grup de cercetători a demonstrat următoarele:

„Uleiul de jojoba are un efect hidratant fantastic. Acesta funcționează ca o barieră de protecție, care ajută la menținerea unui nivel de hidratare optim. De asemenea, uleiul de jojoba are capacitatea de a lupta împotriva ,,stresului” oxidativ, provocat de expunerea regulată la toxine și la alți poluanți”.

De ce să alegi produse care conțin acest ingredient?

uleiul de jojoba nu este toxic;

 

uleiul de jojoba nu irită pielea și nu provoacă reacții alergice;

ingredientul prezintă proprietăți antibacteriene, care luptă eficient cu acneea. Aplicând pe piele produsele care conțin ulei de jojoba, producția de sebum scade semnificativ și se echilibrează, având drept rezultat un ten mai curat.

granulele de ulei de jojoba curăță ușor stratul de celule moarte ale pielii și formează cel mai subțire strat de ceară care protejează pielea. S-a demonstrat că produsele de îngrijire cu microgranule de jojoba acționează delicat, emoliază și hrănesc pielea, combinând delicatețea unei creme și eficacitatea exfoliantului, îndeosebi în sezonul rece.

Exfoliantul delicat

Unul dintre aceste produse este exfoliantul delicat Viorica Nordica, atât de necesar în anotimpul rece. Acest produs are o bază cremoasă, emoliantă și particule abrazive de ulei de jojoba care lucrează sinergic, îndepărtând reziduul de celule moarte.

 

CUMPĂRĂ ACUM

Gomajul exfoliant cu acțiune profundă

Gomajul din gama Magic Derm, cu microparticule pe bază de ierburi medicinale, ulei din arbore de ceai și granule din ulei de jojoba, îndepărtează în mod eficient celulele moarte ale pielii și o curăță de impurități. Este perfect pentru posesorii tenului problematic.

CUMPĂRĂ ACUM 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.