8 MOTIVE DE A PLECA ÎN CĂLĂTORIE DE UNUL SINGUR

23.06.2014
Foto: pln-pskov.ru

Doar tu și lumea întreagă. Cînd vine vorba de a călători într-un alt oraș sau vreo țară, ultimul lucru care îşi vine în minte ‒ să călătoreşti de unul singur.

 

Să te odihneşti în compania cuiva pare mult mai distractiv și interesant, chiar dacă e vorba doar de nişte cunoştinţe sau de condrumeţi. Cu toate acestea, călătoria de unul singur are avantajele ei.

 

1. Nu trebuie să faceţi compromisuri. Călătorind de unul singur, nu trebuie să alegeţi între propriile dorințele și cele ale tovarășilor de drum. Să vizitez cele mai bune expoziţii? Să stau toată noaptea la bar? Alegeţi ce vă e pe plac și faceţi cum doriţi! Vă treziţi și ieşiţi la o plimbare atunci cînd doriți, mergeți numai în acele locuri care prezintă interes pentru dvs., fără să vă conformaţi dorinţelor altor persoane.

 

2. Nu trebuie să așteptați pe nimeni. Fiecare om are propriul lui ritm de viață: unul se poate trezi dimineața şi să se aranjeze în 10 minute, în timp ce, altul are nevoie de cîteva ore. Cuiva îi place să ajungă la aeroport cu mult timp înainte, iar altcuiva îi pare rău să-şi irosească astfel timpul, în timp ce poţi reuşi să mai vizitezi cîteva muzee. Călătorind singur cu tine însuți, nu va trebui să vă așteptați tovarășii de călătorie, să vă enervaţi și să vă grăbiţi. Veţi putea exista în propriul ritm.

 

3. Vă puteți cufunda în totalitate în atmosfera din jur. Cînd călătoriţi într-o companie, nu vedeţi nici jumătate din tot ce este interesant, din cauză că o parte a atenției dumneavoastră este absorbită de o conversație. În singurătate, dvs. vă dizolvaţi complet la locul nou, auziţi și vedeţi totul. Din acest motiv, vă rămîn amintirii mult mai vii despre locurile, pe care le-ați vizitat.

 

4. Vă puteți pune în ordine gîndurile. Uneori, din cauza agitației permanente oboseşti atît de mult, încît ai pur şi simplu nevoie să-şi petreci timpul de unul singur, pentru a te înțelege pe tine însuţi. O săptămînă de meditație, concentrare asupra mediului, localităţilor necunoscute și vederilor frumoase vă vor reîmprospăta percepția și vă vor "reseta" creierul.

 

5. Vă va fi mai ușor să faceţi cunoştinţă cu oameni noi. Fie că v-aţi oprit la un hotel sau vreo pensiune, staţi la o cafenea, cu o ceașcă de ceai sau vă plimbați prin parc, veţi fi înconjurat de o mulţime de oameni. Iar deoarece călătoriţi singur, veţi fi mai deschis pentru ei. Mai ales pentru acei care au plecat şi ei nu o dată în călătorii singuri.

 

6. Călătoria de unul singur vă va permite să trăiţi spontan. Cursa autobuzului sau zborului a fost amînată, a-ţi pierdut rezervarea la hotel și déjà planul dvs. nu mai este atît de strict. Impresiile cele mai vii îi rămîn călătorului anume atunci, cînd ceva nu merge bine. De aceea, nu vă faceți griji, probabil, la revenire îi veţi fi recunoscător sorţii, anume, pentru acel zbor anulat și rezervare pierdută.

 

7. Veți deveni mai îndrăzneți și mai independenţi. Călătorind în companie, puteți conta întotdeauna pe prieten. Călătorind singur, doar dvs. sînteți responsabil pentru tot. Veți învăța să vă planificaţi și să fiţi responsabil de consecințele acțiunilor dvs.: rezervarea la hotel pe data greşită sau v-aţi rătăcit, dvs. veţi fi de vină în toate aceste cazuri. Iar soluția va trebui să o căutaţi tot de unul singur.

 

8. Veți afla de ce sînteţi în stare. În timpul călătoriei de unul singur se manifesta asemenea calități ale dumneavoastră, pe care nici n-aţi bănuiţi că le posedaţi. Veți cîștiga o experiență de neprețuit, veţi face cunoştinţă cu oameni noi și veţi avea încredere în propriile forţe. Iar cînd o să vă întoarceţi și o să realizaţi ce cale imensă aţi parcurs, nu veţi mai fi niciodată acel dinaintea călătoriei.

Sursa: adme.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.