ACCIDENT FEROVIAR LA VIENA. VEZI DACĂ SÎNT MOLDOVENI PRINTRE VICTIME

21.01.2013
Foto: ria.ru

Două trenuri au intrat în coliziune frontală, în această dimineață, pe rețeaua suburbană de căi ferate din vestul Vienei. Cinci persoane au fost rănite grav, iar un număr nedeterminat încă la această oră s-a ales cu răni ușoare și stare de șoc.


Accidentul s-a produs în jurul orei locale 8.45 (9.45 ora Chișinăului). Potrivit AFP, în momentul impactului, ambele garnituri erau pline. Pentru a-i transporta pe cei cu leziuni grave la spital, au fost mobilizate două elicoptere ale serviciilor de urgență.


“Persoanele grav rănite au fost transportate imediat la spital”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvînt a serviciilor de intervenție, Claudia Gigler.


Solicitată de Viza.md, consulul Republicii Moldova la Viena, dna Corina-Ecaterina Gurin, a declarat că, deocamdată, nu cunoaște dacă printre victimele accidentului sînt înregistrați cetățeni ai Republicii Moldova.


„De obicei, autoritățile austriece ne informează urgent prin e-mail sau fax. Deocamdată, nu avem informații dacă în acele trenuri se aflau cetățeni moldoveni”, a declarat pentru viza.md dna Gurin. Totodată, ea a specificat că va monitoriza situația.


„Dacă apar informații noi vă vom informa”, a conchis dumneaei.


Pînă în prezent, nu se știe cauza acestui accident de tren – o investigație demarată imediat va stabili vinovatul.

 

 

Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.